Част от съоръжението с прозрачно дъно е изнесена извън кулите и виси 100 метра над земята 

21-basein-2Истински тест за смелчаци е плувен басейн в Market Square Tower – луксозен комплекс от апартаменти в Хюстън. Той се намира на покрива на един от небостъргачите в центъра на най-големия град в Тексас.

Още преди официалното откриване на сградата строителите презентираха една от атракциите – необичайния „небесен басейн” (sky pool). Басейнът в облаците привлече вниманието на търсачите на силни усещания. Той е проектиран така, че част от него стърчи от покрива на сградата, а под него няма нищо освен пропаст от над сто метра. Всеки може да провери дали е достатъчно смел да поплува или поне да се разходи в „небесния басейн”, приканват инвеститорите.

21-3Прозрачната част на басейна е изработена от плексиглас с 20 см дебелина. Благодарение на това може да се 21-basein-1разхождате по дъното, докато гледате надолу под краката си, виждайки всичко, което е под вас. Ширината на прозрачната част на басейна е около три метра.

И тъй като освен атракция инвеститорите в Market Square Town гонят и бизнес резултати, са проектирали и стандартен плувен басейн. Той се намира на терасата на четвъртия етаж на сградата и е за тези, които се страхуват от височини и нямат нужда от екстремни преживявания. Наемите на жилищата21-5 в комплекса варират. Апартамент от 52 квадратни метра струва 1800 долара на месец, а за мезонет от 278 квадратни метра трябва да платите десет пъти по-скъпо. Достъпът до sky pool обаче е включен в цената за всички.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си