На 1 октомври: Откриват Архитектурен фестивал-Бургас

С поредица от изложби ще се отбележи и

0
91

От 1 до 10 октомври Бургас ще е домакин на Архитектурен фестивал. Той включва поредица събития, посветени на архитектурата като изкуство с практическо приложение.

Организатори са САБ, Община Бургас, КАБ, Съюз на българските художници, Столична община и други. Официалното откриване на фестивала ще се състои утре от 18 часа в Културен дом на нефтохимика.

Тогава и на пл. „Тройката“ ще бъдат открити и Национална изложба „Изкуства на обществения форум“; Обща изложба на архитектите от Бургас – „Архимория 2021“; Сборна изложба „Общински политики в естетиката на градската среда“; Изложба на проекти от конкурса „Брацигово 2021“; Обща изложба на архитектите от Хасково „19 архитекти от Хасково“; Изложба „Под куполите на Ларгото – Нова софийска архитектура 2015 – 2020“; Изложба на студентски проекти от УАСГ, ВСУ „Любен Каравелов“, ВСУ „Черноризец Храбър“, НБУ.

От 1 октомври пред хотел „България“ бургазлии и гостите на града ще могат да разгледат и още пет изложби. Това са „Стандарти за оформяне на градската среда“ – СО; „Метростанциите като художествен синтез“; „Публични пространства и монументално изграждане на София“;„Стенна живопис и графити в София“.

На 4 октомври в рамките на Архитектурен фестивал Бургас ще се отбележи и Международния ден на архитектурата.