11 C
Пловдив
събота, април 20, 2024

Започна реконструкцията на стадион „Тодор Диев“ в Пловдив

Стартира реконструкцията на стадион „Тодор Диев“ в Пловдив. Първият етап – реновиране на настоящата трибуна е на стойност 220 000 лв. и се изпълнява от строителна компанията „Анверс конструкт“, които трябва да бъдат завършени до края на 2021 г. В началото на следващата година ще започне изграждането на новата северна трибуна. Цялостната реконструкция на стадион „Тодор Диев“ ще е на стойност 7,5 млн.лв.

ПРОЕКТЪТ

Стадион „Тодор Диев“ ще разполага с 8200 седящи места със сгъваеми сини и бели седалки.

Разпределението ще е както следва:

Сектор А (сегашната трибуна 3300 места, като тук са предвидени ВИП зона 1 с 13 места, ВИП зона 2 с 25 места, 40 места за журналисти.

Предвидена е зона за хора с увреждания – 5 места, които са разположени в северозападната част на трибуната.

Сектор Б – 800 места, 300 от които са предвидени за сектор за гостуващи фенове, отделен с плексигласова преграда.

Сектор В (от страната на бул. „Македния“ 3950 места, предвидени са 5 броя места за хора в инвалидни колички в югоизточната част и 5 броя в централната част на трибуната.

80% от всички места ще бъдат покрити, като сегашната козирка ще бъде запазена, но ще бъде изградена и нова от двете страни на Сектор А. Сектор Б и В също ще бъдат на 80% покрити.

Предвижда се изграждането на висок клас LED- осветление, отговарящо за HD излъчване. Електронното табло на стадиона ще е от най- ново поколение, позволяващо излъчване на видео повторения.

Предвидени са 6 входа, като е обособен отделен вход за гостуващи фенове. Всички входове ще бъдат оборудвани с турникетна система. Ще бъде изградено и видеонаблюдение, обхващащо всички входове и седящи места, както и зоната около стадиона.

Предвидени 150 паркоместа +100 на мястото на двата изкуствени терена в първоначалния проект. Ще бъде изградена и специална зона за пресконференции по изискване на БФС и ФИФА. Изцяло ще бъдат обновени съблекалните под сегашната трибуна, като се предвижда лекарски кабинет и кабинет за допинг контрол. Теренът ще бъде изцяло модернизиран с нова поливна система.

Ще бъде изграден и музей, в който да се съхранява и показва историята на „Спартак“ Пловдив.

 

Related Articles

Първа копка на водопровод в Дълго поле

Строителната програма на община Калояново е за над 6 млн. лева Първа копка на водопровод на ул. "2-ра" в село Дълго поле направиха кметът на...

Проект: Полети до Рим и Милано от Летище Пловдив

Възможностите за откриване на директни авиолинии от Пловдив до италианските Рим и Милано обсъдиха на Летище Пловдив. На срещата присъстваха председателят на Конфиндустрия България...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ