На старт е реконструкцията на стадион „Тодор Диев“ в Пловдив

0

Предстои основна реконструкция на едно от футболните съоръжения на Пловдив – стадион „Тодор Диев“. Собствениците на ΠФK „Cпapтaĸ Πлoвдив – 1947“ AД вече имат пoдпиcaн дoгoвop c oбщинa Πлoвдив зa 35-гoдишнa ĸoнцecия, ĸoятo вĸлючвa и peновиране нa cпopтнoтo cъopъжeниe. Зaдължитeлнaтa инвecтициoннa пpoгpaмa e нa oбщa cтoйнocт 5 121 000 лв. c ДДC , соркът за изпълнeниe е 7 години.

Стадион „Тодор Диев“ ще разполага с 8200 седящи места. Изцяло ще бъде реконструирана сегашната трибуна- Сектор „А“, който ще бъде с 4000 седящи места и изцяло покрит с козирка. Там ще бъдат направени ВИП ложи и места за журналисти.

Ще бъдат реконстриурани всички съблекални.

Планира се да бъде изграден изцяло нов Сектор „Б“- към улица „Македония“. Той ще разполага с 3400 седящи места, които също ще бъдат изцяло покрити.

Сектор „В“ , който е към ул. „Димитър Талев“ще е с 800 седящи места. Тук ще бъде разположен секторът за гостуващи фенове.

Над Сектор „В“ ще бъде поставено голямо електронно табло. Стадион „Тодор Диев“ ще разполага с модерно осветление, отговарящо за телевизионни предаване на футболни срещи в HD формат.

Теренът ще бъде изцяло реновира като ще се направи ново тревно покрите и поливна система. В южната част ще бъдат направени 2 изкуствени терена.

Ще бъдат изградени два нови паркинга и 6 входа и ще бъде монтирано видеонаблюдение с над 40 камери. След реконструкцията стадион „Тодор Диев“ ще отговаря на всички изисквания за провеждане на мачове от Първа лига и Европейски клубни турнири.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си