Навигатор Home » Новини » На публична продан Търсят купувач на Русенската корабостроителница

На публична продан Търсят купувач на Русенската корабостроителница 

ЧСИ продава русенската корабостроителница за 32 млн. лв.

Започнаха огледите на обявената за продажба Русенска корабостроителница, информират от кантората на частен съдебен изпълнител в Русе, чрез която ще се извърши публичната продан. По предварителна информация интерес да купят затвореното предприятие към момента са проявили кандидати както от България, така и от чужбина. Срокът на публичната продан изтича на 5 октомври тази година. Ако тя не е успешна, процедурата предвижда да бъде обявен втори търг, като цената на обекта ще бъде намалена с 20 процента.

Имотът, който се състои от комплекс от сгради, специализирани за строителство и за ремонт на кораби, и 320 декара прилежаща земя, се предлага за 32 277 554,25 лв.

Корабостроителницата в Русе бе запечатана през февруари 2017-а от частен съдебен изпълнител. В предприятието последно се трудеха 102 души работници и служители. Преди години заводът бе най-големият работодател в региона, който осигуряваше препитание на 3200 души.

„Миналата година от май месец имаме дело на КТБ. Синдиците са взискатели и заради изпадане в несъстоятелност те искат да се извърши публична продажба на предприятието. За да се спре нарязването и разграбването на корабостроителницата, тя бе запечатана. След това се направи опис и оценка, извършена е специализирана експертна оценка от вещи лица. Хубаво стана, че корабостроителницата се запази, като бивш инженер корабостроител мога да кажа, че тя е възстановима”, е обявил пред „Монитор“ частният съдебен изпълнител от Русе Иван Хаджииванов.

 

Добавете коментар