Навигатор Home » Интериор и Екстериор » На гости в La Casa del Tempo Венеция – любов, традиции и неподражаем стил на стара Италия

На гости в La Casa del Tempo Венеция – любов, традиции и неподражаем стил на стара Италия 

20-1

Дизайнерът Claudia Pelizzari е вдъхновение за всеки, който иска да превърне 100-годишна къща в модерен артистичен дом

20-Claudia_Claudia-bw-360x438Очарованието дебне от всеки ъгъл в града на влюбените – Венеция. Един красив артистичен дом, разположен на Канале Гранде, е гостоприемен за гости и туристи, които искат да усетят истинска традиционна италианска атмосфера. La Casa del Tempo съчетава в своя жилищен интериор миналото на няколко поколения венецианци, притежавали сградата, и богатите художествени традиции на региона.

20-3Обособяването на помещенията и обзавеждането са проект на дизайнера Claudia Pelizzari и екипа й от Design Studio Interior, които умело са се придържали към духа на стария град. Интериорът е вдъхновение за стилно, специално и артистично решение на предварително зададени пространства със специфична локация. Все пак подножие на дома е най-прочутият воден канал в света. Наричат сградата La Casa del Tempo (къщата на времето) както заради историята на обитателите й, така и заради усещането, че си заобиколен от традиция, но и модерност.

20-620-8

20-7Стилът в дома е строго индивидуален и нетрадиционен. Елегантно и семпло са преплетени мотиви както от миналото, така и от съвременната италианска култура. Старинните дървени греди по тавана са важен акцент в жилището и присъстват във всяко помещение. Те са елемент, който е подчертан с оцветяване в тъмнокафяво, като е запазена асиметрията на конструкцията им.

За контраст на таваните подът е светъл, а стените бели. Това позволява да се жонглира с много цветове и акценти от различни материали, което е задължително за един артистичен дом.

20-5Всяка част от пространството и всяка стая са украсени с художествен мотив. Ярко цветно пано върху черна стена например е отличителният белег на хола. Елементите там са препратка към ювелирното стъкло от остров Мурано, прочуто в цял свят. Стъкленият ярък абажур в помещението допълва артистичната концепция. Картини на стари и съвременни автори красят стените в дома.

20-4Мебелите са модерни, като не е направен компромис с тяхната функционалност и удобство. Подбрани са в черно, жълто и бяло, но всички са акцентирани с разнообразни декоративни елементи, като възглавници, лампиони, орхидеи. Благодарение на тази пъстрота жилището придобива колоритен и стилен вид.

20-2Дизайнерският екип показва с работата си в La Casa del Tempo, че не е страшно да жонглираш с различни елементи и да ги наслагваш в един интериор. Това не води до културен хаос, а напротив. Трябва обаче да има поставена ясна концепция и визия за интериора като цяло.

 

Добавете коментар