Навигатор Home » Архитектура » Наталия Лютова и Марина Димова, интериорни дизайнери: Професията ни все още не е достатъчно развита у нас

Наталия Лютова и Марина Димова, интериорни дизайнери: Професията ни все още не е достатъчно развита у нас 

Марина Димова завършва средното си образование в Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия (ПГСАГ) „Васил Левски”, Варна. Продължава обучението си във ВСУ „Черноризец Храбър” - специалност „Интериорен дизайн”. След завършването си заедно с Наталия Лютова създават проектантско бюро и вече две години реализират авторски идеи, сбъдвайки желанията на своите клиенти. Наталия Лютова завършва средно образование в ПМГ „Акад. Никола Обрешков”, Разград, след което продължава образованието си със специалност „Мениджмънт на туризма” във ВСУ „Черноризец Храбър”, Варна.

Екипът е реализирал обзавеждането на частни домове, обществени места и офис площи, като зад всеки проект двете дами застават с имената си.

Искаме да докажем, че човек може да се реализира и в България

– Защо избрахте да се реализирате в България?

– Пред нас никога не е стоял въпросът за реализация извън България. Ние се чувстваме добре тук и в личен, и в работен план, независимо че професията, която сме избрали, все още не е достатъчно развита в нашата страна. Гледаме на оставането ни в България като един тест за самите нас – дали ще успеем да изпълним целите си, да се развием професионално.

Искаме да докажем на нас и обществото, че човек може да се развива и тук.

– Кои са трудностите, с които се сблъсквате по време на работа?

– Основно ни затруднява липсата на доверие в професионалните възможности на младите, но пък погледнато от друга страна, това може да се приеме като ценен урок. Също така ежедневно се борим да докажем, че трудът, който полагаме за реализацията на всеки наш проект – не е малко и не е просто – „този цвят си отива с тези мебели”.

Но пък в нас все още има надежда, че хората ще започнат все повече да разбират това.

– В каква обществена кауза във Вашия град бихте се включили?

– С радост бихме се включили в различни инициативи, свързани с децата, лишени от родителски грижи.

Смятаме, че те имат нужда от подкрепа и по-добър живот. Можем с общи усилия да създадем за тях едно прекрасно място.


ПРОЕКТИ


7-47-5

Ресторант във Варна 


7-2

 

Частен дом във Варна

 

 

 

7-37-1

 

Добавете коментар