Пистачо и лила – абсолютни диктатори в цветовете за мебели и декор

20-MI-5 20-MI-420-------20-MI-2

По традиция Седмицата на модата в Милано събира във фокус основните тенденции в линията, материите и цветовете на облеклата. Тази година в колекциите видяхме смес от азиатски мотиви, японски аниме елементи, силуети на маски, а ориенталските коприни, богато украсени с щампи на средновек овни истории и дори заемки от „Игра на тронове“, сякаш доминираха сред материите.

20-15

20-6Интериорни дизайнери от световни студия вече са готови със своето намигване към Миланска мода 2018. То се откроява най-вече в цветовете. Зеленото във всичките му нюанси, доминиращо в тоалетите на подиумите в Италия, светкавично се пренася върху мебели, стени и настилки. Вариациите са безбройни – от тревистото до масленото. Модерни са нюанси, като лайм, круша, грахово зелено, както и така нареченият цвят пистачо (шам фъстък).

20-9Обикновено зеленият цвят се използва за декор и обзавеждане на хол, кухня или баня, по-рядко за спалня или антре. Но правилата са за това да бъдат нарушавани! Така че, ако искате да сте в крак с модата, заложете на зеленото!

20-7

20-820-1420-1220-13

В случай че сте го избрали за основен цвят на стените, го 20-10съчетайте с обзавеждане от тъмно дърво и настилки в бежово. На свежото зелено подхождат също много добре и мебели, и аксесоари от естествени материали, като бамбук и ратан. За тези, които са готови да експериментират, са комбинациите между зелени стени и пъстър килим в наситени цветове. Тук се намесва другият ярко доминирал цвят на дефилетата в Милано 20-11– лилавият. Вариациите при него са от съвсем бледо до наситеното теменужено. Цветът пасва перфектно на флоралните мотиви и стои еднакво добре както за орнаменти, така и за основен тон стени и други повърхности. Аксесоари в лилаво пък добавят доза аристократизъм на всеки интериор.

 

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си