Навигатор Home » Имоти » Наемите на луксозни магазини и в търговските центрове тръгнаха нагоре

Наемите на луксозни магазини и в търговските центрове тръгнаха нагоре 

16-NAEMI

Незаетите площи в моловете в София са между 5 и 28 процента

Наемите за магазини по главните улици в София и атрактивните локации в търговските центрове леко са се повишили през втората половина на миналата година, сочи анализ на „Колиърс интернешънъл”. Тенденцията се очертава такава и за първите месеци на 2017-а. Наемните нива са се вдигнали съответно от 34 на 35 евро на квадратен метър за обектите в града и от 42 на 45 евро на тези в моловете.

Търсенето на модерни площи в молове поддържа стабилни нива и анализ показва, че са усвоени 15 000 кв. м. Между 5 и 28 процента са свободните площи в шопинг центровете в София през второто полугодие на изминалата година и началото на тази. Параметрите варират основно заради настъпилото преструктуриране на сегмента на хранителните вериги.

При търговските центрове в големите градове в страната – Пловдив, Варна, Бургас, заетостта нараства и в утвърдените обекти надминава 95%, сочи проучването на пазара.

Все повече инвеститори проявяват интерес към изграждането и менажирането на шопинг обекти, което раздвижва пазара на търговски площи. Такива се търсят включително и извън София, коментират брокери.

 

 

Добавете коментар