Над 20 инвестиционни заявления са подадени към „Индустриални зони“

0
От началото на тази година нараства инвеститорският интерес и към индустриалните зони във Видин и Русе

Основният интерес е насочен към базата София – Божурище

Повече от 20 нови инвестиционни заявления са подадени към „Национална компания индустриални зони“ (НКИЗ) ЕАД. Това обяви изпълнителният директор на дружеството Антоанета Барес, според която намеренията са насочени основно към Икономическа зона София – Божурище. От началото на тази година се наблюдава интерес и към Видин и Русе.

Важен фактор при избора на инвестиционна среда, освен местоположението и инфраструктурата, е наличието на работна ръка. В тази връзка НКИЗ работи активно с университетите. „След подписаните вече близо десет меморандума за сътрудничество с висши учебни заведения предстои разширяване на сътрудничеството с морските университети и с този във Велико Търново, а в близко бъдеще и с професионалните гимназии“, каза Барес.

Компанията вече работи и по десетия проект в портфолиото си – Индустриална зона Кърджали, с обща площ близо 95 декара. От февруари НКИЗ си сътрудничи и с община Стара Загора. Местната власт там предлага за индустриални цели атрактивен терен от 115 декара, разположен до магистралата.

„Работи се изключително интензивно с общинските администрации, с които подписваме меморандуми, и те предоставят информация за индустриални терени на своя територия“, каза Барес. Тя добави, че е отправена покана към световния автомобилен производител „Хюндай“ да реализира проект в България – предложеният за това терен е на летището в Равнец, близо до Бургас.

 

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си