Навигатор Home » Новини » Мултифункционален бизнес център дава европейски облик на Бургас

Мултифункционален бизнес център дава европейски облик на Бургас 

24-CentralPark1

Проектът Central park предвижда изграждането на жилищни и офис сгради, търговски обекти и атракции

Ирина ГЕНОВА

В Бургас стартира изграждането на модерен бизнес център. Той ще се намира в жилищен комплекс „Славейков” в непосредствена близост до новостроящия се плувен басейн.

Проектът носи името Central park и ще предлага много добри условия за развитие на IT и аутсорсинг индустрията в града.

24-2Инвестицията е на обща стойност 60 000 000 евро. Проектът ще бъде завършен в рамките на 3 години.

Той предвижда изграждането на три жилищни сгради с общо 690 апартамента, три офис сгради с капацитет за 5000 работни места и подземен паркинг на две нива с общ капацитет 1555 места. Амбицията на инвеститорите е Central park да бъде иновативна екосистема, която е предпочитана за месторабота и дом от аутсорсинг и IT компании.

Мащабният проект се простира на 35 дка – 200 000 кв. м застроена площ, 150 000 кв. м бизнес и жилищни сгради, две подземни нива с паркоместа по 25 000 кв. м. Районът, в който е ситуиран комплексът, е до парк „Изгрев”, новостроящата се спортна зала и търговски център.

24-1-CentralІpark11Освен три жилищни и три офис сгради новият „квартал“ на Бургас ще задоволява напълно нуждите на живеещите, работещите и посетителите в него и чрез модерна инфраструктура. Тя включва: конгресен център, ботаническа градина, дзен градина, фитнес и SPA център, търговски обекти, няколко ресторанта, привнесена от Изтока растителност, както и площад с фонтан – водно огледало, аналогично на това на Sony Center в Берлин.

Central park е проектиран като изключително „зелен“ не само по отношение на растителността, която заема, над 7000 кв. м, но и оборудванeто със 7000 кв. м соларни панели, слънчевата енергията, равняваща се на 1 MWp, която се използва за захранване на общите части на комплекса (жилищна, бизнес и обществена), енергоспестяващите соларни лампи по алеите, както и отопление, осветление и напояване на ботаническата градина.

С24-3пециална система за събиране и пречистване на дъждовната вода позволява използването й за битови нужди, което повишава енергийната ефективност на проекта.

При проектирането са използвани най-съвременни технологии за живи зелени стени – LIVE PANEL и Live Picture, на водещи английски фирми в този сектор.

 

 

Добавете коментар