Навигатор Home » Региони » МОН финансира подобряване на училищната база във Враца

МОН финансира подобряване на училищната база във Враца 

15_MON_Vraca.

Поли ВАСИЛЕВА

Средно училище „Козма Тричков“ във Враца има нова придобивка – модерна спортна площадка, съобщават от общината. Средствата за изграждането й са предоставени от Образователното министерство. Те са в размер на 102 527 лв. 36 905 лв. е струвало изграждането на новото съоръжение, а с останалите пари е подменено цялостно осветлението в училищната сграда.

Отново със средства от МОН се обновява и Професионалната гимназия по търговия и ресторантьорство в града. 190 000 лв. струва новата дограма, като строителните работи вървят заедно с учебните занятия.

В двора на детската градина „Вълшебница“ пък изникна красива скулптура от дърво. От дънера на изсъхнало дърво Милен Иванчев извая красива фигура. Във Враца се заражда тенденция изсъхналите дървета да се превръщат в произведения на изкуството, допълниха от общината.

МОДА

Баластрират улици във видинските села

Общината във Видин не е в състояние да асфалтира всички улици в селата, но най-разбитите вече са баластрирани, съобщи зам.-кметът по строителството инж. Цветан Асенов. Баластрирането става мода в общината. Кметствата се борят да включат повече улици в плана на общината за покриване с трошенокаменна фракция. Тя се подготвя в регионалното депо за твърди битови отпадъци. Използват се демонтираните мраморни плочи и други материали от старата настилка на централния площад „Бдинци“. В момента тя се изважда, за да бъде подменена с нова.

Завършено е баластрирането на най-важните улици в град Дунавци и селата Цар Симеоново, Жеглица, Търняне, Ботево, Синаговци, Гайтанци и Въртоп, уточни инж. Цветан Асенов.

Предстои по същия начин да бъдат засипани и валирани и улици в селата Новоселци, Бела Рада, Войница, Слана бара и Буковец. С тази настилка се запълват дупки и неравности, улеснява се движението по шосетата и през зимата, обясни зам.-кметът.

Добавете коментар