Монтираха рамка на тол системата край Благоевград

Такава вече е поставена и непосредствено преди ГКПП "Кулата-Промахон“

0

На АМ „Струма“ край Благоевград е монтирана вече рамка с камерите на тол системата. А преди три дни такава рамка бе поставена и на АМ Струма, непосредствено преди ГКПП „Кулата-Промахон“ на българо-гръцката граница. На ГП Е-79 в района на Полигона в посока Симитли пък е монтиран стълб с камери, обхващащи двете платна на главния път.

 

Тол системата трябва да заработи изцяло най-късно до 1 март 2020 година, решиха окончателно депутатите с промените на второ четене в Закона за пътищата.

Първоначално бе предвидено системата за таксуване на база изминато разстояние да стартира на 16 август тази година, но от бранша на превозвачите изразиха съмнения относно тарифирането. Това принуди управляващите да стартират само техническата част, а реалното събиране на таксите, които ще заплащат камионите с тегло над 3,5 тона, да бъде отложено за догодина.

Ако тестовете на системата се окажат успешни и се постигне бърз консенсус за обхвата на пътищата и размера на тарифите, тол схемата може да заработи и по-рано.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си