15 C
Пловдив
четвъртък, април 25, 2024

Монтират зарядни станции за електромобили в Габрово

Община Габрово подписа договор с дружеството „ФИНЕС – 2“ ЕООД за поставяне на 3 броя колонки за зареждане на електрически превозни средства с включени по две паркоместа към всеки от обектите. Колонките ще бъдат разположени в близост до Спортна зала „Орловец“, в района на спортен комплекс „Христо Ботев“ и в административната част на града – зад Съдебната палата. Задълженията на фирмата изпълнител включват проектиране, архитектурно оформяне, техническо и транспортно осигуряване, разходи по експлоатацията на зарядните колонки за срок от десет години, както и заплащане на месечен наем на Община Габрово за заетата площ /до 30 кв.м./ и ежемесечно консумираната електрическа енергия със съответните такси за трите партиди предназначени само и единствено за захранване на зарядните станции.

За целия срок на договора наемателят ще постави и поддържа в изправност три броя, бързозарядни DC колонки, с мощност 50 kW. Разплащането за зареждане на електрически превозни средства ще се осъществява чрез мобилно приложение и RFID карта. Всички зарядни колонки ще предоставят възможност за зареждане на електрически велосипеди безплатно.

Срокът за монтаж на зарядните станции е до 45 дни от получаване на Разрешението за поставяне на преместваем обект, съгласно чл. 56, ал. 2 от ЗУТ.

Related Articles

Ограничават движението в тръбата за Бургас на тунел „Траянови врата“

Ще се почистват стените и пътната настилка в съоръжението От 20:00 часа във вторник /23 април/ до 6:00 ч. в сряда /24 април/ ще се...

Фестивалът LUNAR преобразява най-красивите сгради, паркове и площади в София

В ход е подготовката на третото издание на форума В четири поредни вечери, между 9 и 12 май, артисти от цял свят ще разкажат истории,...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ