Мобилно приложение ще ориентира туристи в планината

За ползването му няма да е необходима интернет връзка

0

Туристи ще обхождат  Национален парк „Централен Балкан“ с мобилно приложение в телефоните си. То ще ги информира за маршрутите и релефа, времето в тази част на планината и редица други полезни данни.

Дирекцията на „Национален парк Централен Балкан“ сключи договор с фирма за разработване на мобилно приложение с информация за туристически маршрути, посетителски обекти и прилежащи видове и местообитания в Национален парк „Централен Балкан“. Приложението се създава в рамките на проект „Възстановяване и опазване на природни местообитания и видове в Национален парк „Централен Балкан”.

При избор на туристически маршрут от посетителя ще може да бъде получена информация за цвета на маркировката, дължината и степента на трудност, както и приоритетните за опазване на природни местообитания в парка, през които преминава. Ще може да се определи местоположението на потребителя и разстоянието до най-близките хижи и обекти в Националния парк. Същевременно ще бъде предоставена информация за природни забележителности, кътове за отдих, интересни представители на растителния и животинския свят в района.

За използване на мобилното приложение няма да бъде необходима интернет връзка и мобилно покритие. При нужда приложението ще генерира SOS съобщение с координати, оказващи локацията на мобилното устройство. Потребителите ще могат да се запознаят с обща информация за правилата за поведение в парка, както и режимите и нормите, действащи на неговата територия. Предвижда се двуезична реализация.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си