Навигатор Home » Инфраструктура » Министър Нанков направи първа копка на рехабилитацията на пътя към пещерата „Леденика”

Министър Нанков направи първа копка на рехабилитацията на пътя към пещерата „Леденика” 

17_Ledenika_pat_1

Цвета ИВАНОВА

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков направи официално първа копка на рехабилитацията на пътя от Враца към пещерата „Леденика”. Това е третокласен път, чийто ремонт се финансира от Програмата „Региони в растеж”. Стойността му е 13,6 млн. лв.

С рехабилитацията на пътя към най-посещаваната пещера у нас Враца става привлекателна туристическа дестинация, каза министър Нанков. Той припомни, че през последните две години за пътните проекти на града от Северозапада са осигурени 28 млн. лв. – европейско и национално финансиране. Най-много средства – 14 млн. лв., са дадени от държавния бюджет за рехабилитацията на 8-километровия булевард „Васил Кънчов”, по който минава пътят за „Леденика”. Този ремонт е завършен и министърът откри обновения булевард.

След кръстовище на булеварда пътят за „Леденика” преминава по крайречния булевард и улица „Вратица”. От нея тръгва към село Згориград и стига до „Леденика”.

Рехабилитацията на пътя след изходната табела на Враца включва подмяна на настилката, банкетите, изграждане на отводнителни съоръжения, колектори за дъждовна вода и мост над лека Лева. Срокът за извършване на тези дейности е 15 месеца.

За изпълнител е избрана фирма ДЗЗД „Пътища – Северозапад – 2016”.

Добавете коментар