Министърът на транспорта Росен Желязков се срещна с лидера на ЕНП

0
Министър Желязков /на заден план/ информира лидерът на ЕНП, правителството ни подкрепя протеста на превозвачите в Брюксел

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков се срещна в Брюксел с председателя на групата на Европейската народна партия Манфред Вебер. На срещата присъства и българският евродепутат Андрей Ковачев. Това съобщиха от пресцентъра на министерството на транспорта.
Министър Желязков запозна Манфред Вебер с българската позиция по законодателните предложения от пакета за Мобилност 1. Той поиска съдействие от групата на ЕНП в Европейския парламент, за да се защитя интересите на родните превозвачи.
По време на разговора Желязков още веднъж очерта съществените за България и останалите подкрепящи ни държави теми. Сред тях са връщането на водача и превозното средство на 4 седмици, както и неприлагане на директивата за командироване спрямо транспортните операции в рамките на двустранните превози в ЕС.
Росен Желязков информира председателя на групата на ЕНП в Европейския парламент, че българското правителство и министър-председателят Бойко Борисов категорично подкрепят предстоящия протест на международните превозвачи утре в Брюксел.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си