Метрото остава водещият обект за изграждане в столицата

0
Кметът на София Йорданка Фандъкова инспектира регулярно работата и експлоатацията на столичното метро

Кметът Йорданка Фандъкова:

За него са предвидени 330 млн. лв., които ще се разходват до края на годината

550 млн. лв. са осигурени в бюджета на София за изпълнение на инфраструктурни проекти, 60% от тях са безвъзмездни европейски средства, а останалите 40% са от собствените приходи на общината. Основните приоритети и през 2018 г. са транспорт и транспортна инфраструктура, образование, енергийна ефективност, опазване на околната среда и подобряване на качеството на атмосферния въздух, обявиха от Столична община. И през тази година изграждането на метрото остава водещият обект в столицата. За него са предвидени 330 млн. лв. Продължава строителството на 12 км линии с 12 нови станции.

„Това е не само най-големият транспортен, но и най-важният екологичен проект. С изградените досега линии подземната железница спестява около 75 хил. т годишно вредни емисии, а след влизането в експлоатация на третия лъч разчетите са, че ще бъдат икономисани 90 хил. тона годишно“, съобщи кметът Йорданка Фандъкова.

Над 124 млн. лв. ще бъдат инвестирани в ремонт на улици и булеварди, обновяване на трасета в кварталите, на трамвайни линии и мостови съоръжения. Продължава изграждането на локалните платна на Северната скоростна тангента на софийския околовръстен път при с. Требич. Ще стартира работата по кръстовището на бул. „Климент Охридски“ и бул. „Андрей Ляпчев“. През тази година ще бъдат довършени дейностите по бул. „Монтевидео“ в отсечката до бул. „Никола Петков“. Продължава обновяването на бул. „Шипченски проход“.

 

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си