Металните коминни системи Schiedel са правилното решение за всякакъв тип сгради и горива

Метални коминни системи с 10 години гаранция – само от Schiedel

0

 

В България, за съжаление, все още липсва разбиране за разликата между въздуховоди и коминни системи. Комините у нас се правят или от бетонни блокове, или от тухли, които неправилно се наричат „коминни тела“, тъй като са подходящи само за вентилиране, но не и за комин.

Пазарният лидер в Европа и Schiedel има варианти на коминни системи за всякакъв тип сгради и видове горива. Системите са изпълнени и от различни видове материали – неръждаема стомана или техническа керамика. От всичките 21 фабрики в Европа, в които се произвеждат коминните системи на Schiedel, само в 2 от тях се произвеждат най-висококачествените метални коминни системи. Едната е в Уошингтън, Великобритания, а другата е в Теплице, Чехия. Металните коминни системи на Schiedel са изключително подходящи, както за еднофамилни и многофамилни жилищни сгради, така и за производствени нужди, за различни видове горива. Важно е да се подчертае, че металните коминни системи на компанията имат редица отличителни предимства. Те са с по-олекотена конструкция, лесни са за монтаж и могат да следват линията на сградата. Могат да се използват за транспортиране на флуиди и промишлени газове. Стандартно вътрешната тръба е изработена от стомана с код 1.4404, с дебелина 0.5 мм. Външната тръба е изработена от стомана с код 1.4301, с дебелина 0.6 мм. Но може да се поръчат с дебелина на стената 1 мм и дебелина на изолацията 50 мм, както и оцветяване по RAL на външната обвивка. Тръбите могат да бъдат с различна големина – от Ф80 до Ф1200 см.

Schiedel предлага решения за всички видове сгради – еднофамилни, многофамилни, промишлени решения – чрез различни по предназначение метални коминни системи:

Flex

– Prima Plus

– ICS

– Kerastar

– HP 5000

FLEX система

Използва се при вече съществуващи комини на газ, течно гориво и котли, работещи с всякакво гориво, включително печки и открити камини.

Предимства на FLEX тръбите:

– гъвкавата тръба от неръждаема стомана, предназначена за употреба при котли на дърва и твърдо гориво, където температурите на димните газове работят непрекъснато на около 400° C;

– може да се използва за кондензационни газови и котли с течно гориво, където температурата на димните газове е под 200° C;

– специалната изработка, предотвратява изпускането на газ навън от системата (тройно заключваща);

– най-висока устойчивост на корозия;

– дълбоките гънки са за висока устойчивост на смачкване и по-голяма гъвкавост при монтаж;

– при монтаж спойката устоява на тежестта на издърпване и осигурява правилното наместване;

– гладката вътрешна повърхност осигурява по-ниско съпротивление;

CE тестван и одобрен заедно с гамата от продукти за монтаж.

Prima Plus система

Prima Plus e еднослойна коминна система, без топлоизолация. Тя е предвидена за саниране на съществуващи комини. Тръбите са лазерно заварени. Създадена за котли, използващи твърдо гориво, газ и течно гориво. С непрекъсваща работна температура до 600°C.

Предимства:

– подходяща е за използване, както за саниране на съществуващ комин, така и за изграждането на нова димоотводна система;

– използва се за котли на кондензиращи газове и течно гориво, където температурата за отвеждане на изгорелите газове не надвишава 200°C;

– може да се използва и при котли на дърва и твърдо гориво, където температурите на димните газове са непрекъснато около 400 ° C;

– благодарение на връзките и уплътненията се предотвратява изпускането на газ навън от системата;

– дебелина на стената 0,6 и 1mm;

– подходяща за всички видове горива;

– най-висока устойчивост на корозия;

– висока температурна устойчивост;

– лазерно споени стени;

– работи при позитивно налягане от 200 Pa с уплътнения.

ICS система

ICS системата е двуслойна коминна система, подходяща за всички видове горива и инсталации, включително и за работещи под налягане (транспортиране на флуиди). Тя е от неръждаема стомана с междинна топлоизолация, съставена от отделни елементи. Предназначена е за отвеждане на изгорелите газове от уреди, които работят с твърди, течни и газообразни горива.

Предимства:

– използва се при всички видове гориво;

– устойчива на високи температури;

– устойчива на мокри условия (идеална за кондензиращи котли);

– с уплътнения за работа при положително налягане до 200 Pa.

KERASTAR система

Двойно изолирана коминна система – керамична отвътре и метална отвън. Тоест, директната функция за отстраняване на дима се извършва от керамика, а защитата се осигурява от метал с висока якост и антикорозионно покритие.

Системата KERASTAR е подходяща за котли, работещи с всякакъв вид гориво, с непрекъсваща работна температура до 400°C. Предвидена е възможност за интегрирането й в нови пелетни котли и кондензационни единици.

Schiedel предлага специализирана помощ в изработването на всеки проект. Обръща внимание върху всеки детайл, включително правилно изчисление на сеченията на комина, което зависи от различни фактори и определя неговата тяга. Това гарантира правилната работа на горивната камера и възможно най-висок КПД. За правилната и качествена работа на комина е важно да се изчисли правилното сечение. От това зависи тягата, а тя от своя страна определя и оптималния КПД на уреда – горивната камера, независимо дали става дума за производствени или отоплителни жилищни мощности.

Коминните системи Schiedel са налични при професионалните доставчици на строителни и отоплителни решения в страната, без оскъпяване – Schiedel.bg

От решенията на Schiedel се възползват професионалисти като – „Асарел Медет“ АД , „Геострой“ АД, „Мират Груп“ООД, „Артекс Инженеринг“АД, „Аримекс“ ЕООД, „Инно Билд Инженеринг“ ЕООД, „Планекс  Бургас“ ООД, „Спонец“ ООД, „Роза Импекс“ООД и др.

Подсигурете си пожаробезопасна и енергоефективна работа на вашата горивна камера – котел, печка, камина, производство.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си