Металната коминна система SCHIEDEL ICS – гаранция за енергийна ефективност и пожаробезопасност

0

Австрийският концерн Schiedel, воден от своята професионална отговорност, стана една от водещите компании за комини, която предлага на своите клиенти качествени продукти с фокус върху енергийната ефективност. Много потребители не са информирани, че коминът, източникът на енергия (котел, камина, печка) и топлоотдаващите елементи (конвектор, радиатор) са една свързана система и само един ефективен, добре изолиран и напълно съвместим комин би могъл да гарантира висока енергийна ефективност и максимален КПД на уреда. Комините са компонентни съоръжения, подложени на различни влияния, предвид предназначението си. Те трябва да бъдат стабилни и сигурни при високи температури. Ако има запалване на сажди при коминните системи Schiedel се предотвратено разпространението на огъня.

Коминните системи Schiedel осигуряват безопасност, комфорт и независимост на своите клиенти и дават възможност за пожаробезопасно и енергийно-ефективно строителство и отопление. 

Една от широко използваните модификации в строителството е

Коминната система SCHIEDEL ICS

SCHIEDEL ICS е двуслойна коминна система от неръждаема стомана с междинна топлоизолация. Вътрешната тръба е изработена от стомана с код 1.4404, с дебелина 0.5 мм. Външната тръба е изработена от стомана с код 1.4301, с дебелина 0.6 мм. Системата е приложима за вътрешен или външен монтаж, с възможност за изграждане при всеки етаж на сградата. За разлика от системите с керамични тръби, при SCHIEDEL ICS са възможни отклонения от вертикала и следване линията на фасадата. Предназначена е за отвеждане на изгорелите газове от уреди, които работят с твърди, течни и газообразни горива. За течни и газообразни горива е използваема както при ниско, така и при високо налягане. При твърдите горива се използва при ниско налягане, при употреба на отворени горивни камери. Металните коминни системи oтговарят на следните стандарти за качество:

EN 1856-1 T450 N1 W V2 L50050 G75

EN 1856-1 T450 N1 D V3 L50050 G75

EN 1856-1 T450 N1 W V2 L50050 G50

EN 1856-1 T450 N1 D V3 L50050 G50

EN 1856-1 T200 P1 W V2 L50050 O00

Характеристика на SCHIEDEL ICS

всички видове горива;

за течни и газообразни горива при ниско и високо налягане;

устойчива срещу влага;

цялостна изолация;

ниска температура по външната стена на комина;

точно напаснати елементи;

заема малко място;

ниско собствено тегло;

възможно е както стенен – конзолен, така и подов монтаж;

без необходимост от основа за изграждането;

без допълнителни изолационни и заваръчни работи по време на изграждането;

лесен и бърз монтаж;

лазерно заварени тръби и елементи

От всички метални комини, които се предлагат в България, само металните комини на SCHIEDEL ICS имат 10 години гаранция.

Освен в България редица обекти в чужбина са изпълнени с коминните системи на Schiedel. На тях са се доверили хотел „Радисън“ в Дубровник, Хърватска, Олимпийският стадион в Атина, Гърция, както и еднофамилни и многофамилни сгради в Сърбия и Чехия.

Повече информация на www.schiedel.bg

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си