Мездра за 18-и път със студентска бригада

0
Натали Михайлова и Силвия Петкова участват в бригадата за четвърти път и се гордеят, че са допринесли за разкрасяването на града

За 18-и път местната власт в Мездра организира лятна строителна бригада със студентите от общината, съобщи кметът Генади Събков. За първи път обаче кандидатите са много малко – само 7 момичета и момчета, студенти в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Надявам се към тях да се присъединят още младежи, допълни кметът.

В началото, преди 18 години, в бригадата са участвали много студенти от различни вузове, родени и израснали в Мездра и селата на общината. През 2014 година те са били 77, а през 2015-а – 55. Целта на бригадата е младежите да участват в благоустрояването на своя град и да си заработят малко пари. Те се назначават на трудов договор в общинското предприятие „Чистота“.

Седмината студенти работят за облагородяване на пространството около жилищен блок на улица „Сердика“ – 2. Част от тях са се включили в изработването на бетонови изделия – плочи, бордюри на общинското предприятие „Чистота“. Предвидено е да боядисват огради и да освежават пътната маркировка. Две от момичетата – Натали Михайлова и Силвия Петкова, участват в бригадата за четвърти път. Това е последната им година, защото през 2019-а завършват образованието си. Доволни сме от работата и заплащането, споделиха те. Доволни сме и за това, че с труда си допринасяме за разкрасяването на нашия град, споделиха двете момичета в първия си работен ден. Бригадата ще продължи до средата на август.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си