България с две отличия от престижните Международни награди за недвижими имоти в Лондон

0

Архитектурното студио, дарило на община Пловдив проекта за кино „Космос” – Stephen George International – България, спечели два приза на престижните Международни награди за недвижими имоти в Лондон. Едното отличие архитектите взеха за проекта „Каменица Park”, в който инвестират „Си Инвестмънт“ АД, свързана със собствениците на „Сиенит Холдинг”, и „ЕС АЙ Дивелопмънт“ ЕООД на Георги Тотев.

SGI-България спечели награда в категория Eurocity 2018 – европейската награда за най-добра сграда със смесено предназначение, с проекта „Kamenitza Park – Пловдив”. Екипът на архитектурната компания бе отличен и с Five Stars Award 2018. Тази награда дава право за участие в международния кръг, който определя най-добрите компании в световен мащаб. И двете отличия признават качеството на работа и иновативността на печелившите проекти. На церемонията в Royal Lancaster Hotel в Лондон присъстваха управляващият директор на SGI – арх. Тихомир Казаков, и водещият проектант арх. Антон Антонов, както и ръководителят на строителството на Kamenitza Park, Пловдив – инж. Цветослав Павлов.

Проектът „Каменица Park” ще е първият луксозен комплекс в град Пловдив със смесена функция в централните части на града. Общата му площ е 130 000 кв.м. Той включва жилищни сгради, офиси, търговски площи с разнообразни търговски обекти, спортни съоръжения и хотел. Част от плана са и парк, детски площадки и пешеходни алеи, които естествено се свързват с града. Централната локация на проекта осигурява бърз и лесен достъп до всяка една сграда както с автомобилен и градски транспорт, така и с велосипеден.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си