Навигатор Home » Инфраструктура » Мащабни ремонти на уличната мрежа стартираха в Шумен

Мащабни ремонти на уличната мрежа стартираха в Шумен 

17_6umen.

Лилия ЦВЕТАНОВА

Реконструкция на пътната мрежа в Шумен стартира в началото на септември. В списъка на ремонтно-възстановителните дейности са включени 40 улици в града и кварталите „Мътница“, „Макак” и „Дивдядово”. Фирма „Автомагистрали – Черно море” ще извърши аварийните ремонти на пътните участъци в тези райони. Поръчката е на стойност 720 000 лева, като работата ще продължи до изчерпване на предвидените средства.

При допълнително възникнала необходимост от извършване на строителни дейности ще бъдат включени и нови, обясниха от община Шумен. Ще се работи на местата с нарушена настилка, като на най-компрометираните участъци ще се направи машинно преасфалтиране, което ще гарантира по-голяма дълготрайност на извършените ремонти.

Първият обект е улица „Индустриална”, която се намира в промишлената зона на града. Строителните дейности ще се извършват в участъка от ул. „Дедеагач” до път I-7. Няма да се спира движението на автомобили, затова от общинската администрация призовават шофьорите да спазват временната организация и вертикалната сигнализация, която ще бъде поставена, докато се извършва реконструкцията.

От миналата година общината въведе изискването за двегодишна гаранция към пътно-строителните фирми, с които сключва договор за рехабилитация на уличната мрежа.

Добавете коментар