20-10Усещането за връзка с природата и света отвъд стените, които ни заобикалят, е възможно, ако правилно подберем материалите в интериора. Вероятно затова камъкът все по-често намира своето място в обзавеждането на съвременните жилища. Декоративният камък е една от най-практичните настилки, но перфектно стои и върху стени и други плоскости в различните помещения. Не е нужно да сте посветени в тънкостите на фън шуй, за да повярвате, че комбинацията 20-8камък и вода е една от най-хармоничните. Затова приложението на въпросния материал е много предпочитано за бани и СПА зони у дома. Той е издръжлив, екологично чист и не задържа влага, мухъл и гъбички, което го прави абсолютно подходящ за помещения, в които има наличие на повече влага. Не е претенциозен от гледна точка на поддържане, за сметка на това пък е дълговечен.

 

20-5  20-11

20-3С поставянето на камък по стените и/или подовете ще добавите натурален, „земен“ нюанс на всяка баня. Камъкът перфектно се съчетава с плоскости с дървени текстури, като това внася лека винтидж нотка на помещението. Най-разпространените камъни, които се използват в дизайнерския интериор, са варовик, пясъчник и гнайс. Въпрос на предпочитания е кой точно да бъде вашият фаворит.

20-120-8.

Ако направите избор на такъв материал за пространството под и около душа и ваната, дизайнери съветват да осигурите добро осветление в зоната, което да подчертава текстурата на природния камък.

20-920-6

Огледало на стена, съседна на каменната, също е ефектно решение заради отражението на естествения материал в него. Както и да са аранжирани камъните в интериора, добавят усещането за връзка с природата и внушават чувството за стабилност у обитателите. Другото им достойнство е, че запазват своя външен вид с годините, без да се променят и да губят от красотата си.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си