16 C
Пловдив
петък, март 29, 2024

Интерактивен форум събира 40 от най-големите строителни компании в УАСГ

На 28 и 29 септември в Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ) ще се проведе най-мащабният интерактивен форум в сферата на строителството и архитектурата. В събитието ще се включат 40 от най-големите компании в сектора. Експерти от България и света ще говорят за актуални теми като образование, мегаструктури, опазване на архитектурното наследство, алтернативни енергийни технологии и суровини, качество и цена на строителството.

Форумът е предназначен за ученици с интерес в развитието в архитектурата и строителството; студенти от всички инженерни специалности, архитектура, ландшафтна архитектура, интериор, дизайн; специалисти, които работят в сектора и всички, които имат интерес да се докоснат до строителната индустрия.

Събитието тази година е озаглавено “Лидерите, които строят”. Сред задачите, които си поставят организаторите, е преобразяване на пространствата в университета, чрез разполагането на т.нар. интерактивни площи, на които компаниите ще се срещат със студенти, млади специалисти и гости. Всеки пункт ще бъде изграден от рециклируеми материали. Мащабна VR кула, изградена от скеле, ще се разположи в централното фоайе на УАСГ. Така редица компании ще могат да представят дейността си чрез 3D формат.

Фокусът ще бъде поставен върху общуването и интеракцията, чрез които посетителите ще научат редица неща за дейността на компаниите и работата в сектора на строителството и архитектурата. Всяка компания ще подготви задачи за участниците, които ще преминат през всички пунктове. В края на събитието ще бъдат раздадени над 200 награди и ще бъдат създадени още повече ценни за бъдещето на всеки млад експерт контакти, разказват организаторите от УАСГ.

Форумът е подкрепен от множество компании от строителния сектор, които посетителите могат да срещнат на тяхната уникална интерактивна площ.

Организатор на събитието е фирма Hobelix, която над 12 години работи върху проекти, които целят скъсяването на разстоянието между образование и бизнес и помагат на младите специалисти да извървят първите стъпки в сферата на архитектурата и строителството.

Related Articles

Започва строителството на граничен пункт „Струмяни-Берово“

Реалното изпълнение на проекта за строителство на граничния пункт „Струмяни-Берово“ между България и Република Северна Македония е вече в ход. Инвестицията е на стойност...

Изграждат Международно училище за кулинарни изкуства и традиционни занаяти в с. Голяма Желязна

В троянското село Голяма Желязна започна строителството на Международно училище за кулинарни изкуства и традиционни занаяти. Инициативата “Шарена Задруга” беше обявена още преди година...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ