Маниашки идеи за превръщането на старата кола в част от декора

Когато автомобилите са страст

0

Обикновено сме свикнали да мислим за автомобилите  като за удобство, с което лесно и бързо можем да се  придвижим от една точка до друга. За някои обаче колите са не само превозно средство, а страст, с която  раздялата е непреодолима. Вероятно това е и една от причините, накарала някои автоманиаци да запазят спомена жив, като превърнат любимите си коли в част от интериора. Компанията Bel & Bel на двамата братя Хесус и Карл Бел от Барселона например прави специални поръчкови мебели от шаситата на стари автомобили, мотори и самолети. Части на едни от най-известните марки коли са преобразени в дивани, офис столове, а крилото на самолет е използвано за плот.

Дизайнерите са изработили уникално канапе от автентичен Seat от 60-те години на миналия век. То е оборудвано с мощна аудио система, която лесно може да бъде свързана към всеки дигитален плеър. В задната част е монтиран минибар. Седалките са тапицирани с кожа, а най-впечатляващата екстра са светещите фарове и мигачи.

Друго маниашко предложение от испанските дизайнери е комфортно легло от мерцедес. Освен със стилната и необикновена визия спалнята разполага и с не малко екстри. Сред тях са тапицирана „табла” и нощни лампи. Капакът може да се отваря, а пространството под него побира доста багаж. Атрактивната визия отново се допълва от работещи предни светлини и мигачи.

Хесус и Карл Бел изкупуват ръждясали превозни средства и използват ламарината им, за да сътворят проектите си. До момента те са направили множество дивани от предниците на автомобили, фотьойли от мотопеди, офис столове, легла и дори пулт за DJ от багажника на кола. Ясно е, че това не са продукти за масовия потребител. Концепцията по-скоро е успешен опит на дизайнерите да покажат своята креативност и умения. И са го направили наистина великолепно.

[slideshow_deploy id=’53910’]

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си