Малдивите – най-предпочитаното място за почивка от българите през 2021 г.

0

Животът през последните няколко месеца се промени драстично за всички, като много от познатите ни дейности, които преди приемахме за даденост, бяха прекъснати. Голям пример за това е пътуването и свободата да се движим по света, независимо дали става въпрос за работно пътуване или за удоволствие. Хората от цял свят с нетърпение очакват да се качат отново на самолет и се надяват този момент да настъпи скоро. Накъде обаче ще се насочат те и кои са най-популярните места, показва ново проучване. То е проведено от швейцарската туристическа компания Kuoni и обобщава данните от търсенията в Google от 131 държави, пише „Еconomic“.

Ако погледнем глобалните данни, резултатите показват, че Обединените арабски емирства, дом на туристическите горещи точки Дубай и Абу Даби, е най-търсената дестинация в 11 държави.

След нея се нареждат Катар, Канада и САЩ, като всички споделят съвместно второ място, докато Египет е на трето място. Малдивските острови се оказват най-търсената дестинация за европейците.  Малдивите са посочени и от българите като най-търсено място за почивка през следващата година. В Обединеното кралство най-търсени също са Малдивите, Мексико и Бали.

Изненадващо, според данните, руснаците се насочват към далечно Мексико през 2021 г.

Жителите на азиатския регион предпочитат ОАЕ и Канада. Обединените арабски емирства също са номер едно при търсенията в Африка, докато Перу е най-популярната дестинация за 2021 г. за южноамериканците.

Резултатите за отделните страни са постигнати чрез изчисляване на средния обем на търсене за термини като „дестинация 2021“ и „дестинация ваканция 2021“ през април тази година, заяви говорител на Kuoni.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си