25 C
Пловдив
петък, март 29, 2024

Мадан започва да развива минен туризъм

Община Мадан стартира проект за минен туризъм, който се реализира съвместно с гръцката община Пилеа-Хортиатис, университетите в Ксанти и Солун, както и Минно-геоложкия университет в София.

Идеята е минното селище да стане по-привлекателно място за туристи чрез минно-познавателния туризъм, подпомагащ развитието и на другите форми, като например екотуризъм.

Предвидените дейности на проекта са: реконструкция и рехабилитация на музея по минно дело и рудодобив в Мадан, превръщане на закритата мина в подземен музей, облагородяване на инфраструктурата в зоната, ремонт и рехабилитация на Кристалната зала в Мадан, рехабилитация и обезопасяване на пещера „Шаренка“.

Related Articles

Приключи ремонтът на Двореца на културата в Перник

Приключиха строително-ремонтните дейности по обновяването на емблематичния за Перник Дворец на културата. В реконструкцията на сградата са вложени над 4,5 млн. лв., като финансирането...

Подготвят електронен формуляр за признаване квалификацията на архитектите в ЕС

Камарата на архитектите в България (КАБ) посрещна близо 20 представители на Европейската мрежа на компетентните органи за професията Архитект – (Еuropean Network Architect`s Competence...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ