Навигатор Home » Интериор и Екстериор » Лятото може да бъде прохладно и у дома

Лятото може да бъде прохладно и у дома 

20-3

Или как да превърнем верандата в прекрасен оазис за отдих

20-520-2

Верандата – най-прохладното и предпочитано място за летен отдих, сутрешно кафе или следобеден коктейл.

20-8Ако имате подобно пространство, сте късметлии, ако ли пък не, нищо не ви пречи да си обособите подобна зона. За направата на една красива веранда са необходими качествени материали за самата конструкция, хубави мебели и декорация, изразена в малки детайли. Верандите от дърво са едни от най-предпочитаните, тъй като те създават усещането за уют. Дървен таван, под, греди, стени, декорация и много зеленина. Това е вариантът, който ще ви накара да се почувствате сякаш сте сред природата.

20-1120-12

20-9Верандата може да бъде изградена и от тухли, облицовани с камък и дървен покрив. За център и фокусна точка може да се добави и камина, особено когато къщата се намира в близост до гора и вечерите са по-прохладни. За по-модерно звучене може да комбинирате различни видове материали.

20-7Приказна хармония ще се получи, ако покривът е направен от висококачествено дърво, а за акцент са добавени лампи в минималистичен стил. Цветовете е добре да бъдат по-свежи и да носят ведро настроение. Остъклената веранда е по-подходяща за планинските места, където времето е по-студено и ветровито. Това обаче20-6 не пречи да си направите свежа декорация и да заложите на пъстротата. Макар че всички кътове на открито се декорират по сходен начин – обезателно е присъствието на маса, столчета или пейки, а в по-луксозните случаи – шезлонги или люлки, чадър или тента за сянка и купчина възглавници за повече комфорт. Живите растения също са задължителни.

 

 

20-1420-10

20-13Саксийните цветя или храстчета могат да извършат чудеса в преобразяването и на най-миниатюрния балкон в прекрасен оазис за отдих20-1

Добавете коментар