Навигатор Home » Икономика » Лондон дава временно безплатни офиси на софийски бизнесмени

Лондон дава временно безплатни офиси на софийски бизнесмени 

18_Fandukova

Катя ТОДОРОВА

Временни безплатни офиси за софийски предприемачи, които искат да работят в британската столица, ще предоставя кметството на града. Това стана ясно след неотдавнашното посещение на кмета на София Йорданка Фандъкова във Великобритания.

Постигнатата договорка е между изпълнителния директор на Столичната агенция по приватизация и инвестиции (СОАПИ) Владимир Данаилов и на London and partners Тони Марджиота. Двамата имаха разговор в рамките на програмата на делегацията, водена от Фандъкова в Лондон. Вече е подготвен проект на споразумение за обща работа, който предстои да бъде обсъден на експертно ниво и подписан. Документът ще ангажира Лондон да предоставя цялостна подкрепа за софийския бизнес, като осигуряване на помощ за отваряне на фирма, намиране на кадри, контакти за работа и представяне пред местния бизнес.

От своя страна, СОАПИ ще предложи същата конкретна подкрепа на лондонския бизнес, който иска да инвестира в София. Британската столица вече има подобни споразумения с Лисабон, Париж, Тел Авив и Лос Анджелис.

London and partners се финансира наполовина от общината на мегаполиса край Темза, а останалите средства се дават от бизнеса. В агенцията работят около 150 души, които развиват проекти в областта на насърчаването и привличането на чужди предприемачи, образованието и туризма.

 

Добавете коментар