Наричат ги още „витамини на въздуха“, защото са отличен йонизатор, балансират и освежават въздуха в помещенията         

20-8Не е тайна, че осветлението в жилището може да промени изцяло интериора. А най-доброто решение е да създадем няколко варианта, така че според настроението ни или пък според конкретния случай да променяме вида на дома си със светлина.

Ако желаете да осветите определени кътчета на дома си с мека и топла светлина, която да ви осигури луксозно, здравословно и уютно усещане за почивка или други занимания, то няколко лампи от хималайска сол биха посрещнали вашите очаквания.20-10

20-3Солните лампи представляват големи парчета кристал от чиста хималайска сол с малка крушка във вътрешността си. Именно съчетанието на кристала с топлината и светлината допринася за по-силното й здравословно влияние, за което ще стане дума по-късно. Видовете и формите на солните лампи са многобройни. Намират се и такива, към които са прикрепени малки метални подложки, в които може да се поставят всякакви аромати и масла, които ще допълнят уюта в дома ви. Важно е да се уверите, че лампата е направена от качествен материал, а не от имитация. За да запазите солната си лампа по-дълго време добре изглеждаща и в първоначалния й вид, е добре да я държите далеч от влага, за да не се наруши структурата й.

20-12Наричани още „витамини на въздуха”, тези лампи саизключително добър йонизатор, който осигурява много ползи за здравето. Кристалните солни лампи, осветени отвътре с малко светлина, произвеждат красив и естествен блясък на нюанси от оранжев до жълт цвят. Този цвят и йонизиращият ефект създават специална 20-4атмосфера на успокояване, балансиране и освежаващо чист въздух, като премахват патогени и алергени. Топлата кристалнасолна лампа произвежда и излъчва по-голям брой отрицателни йони и осигурява по-ефективен йонизиращ ефект. Днес ползите за здравето от отрицателни йонизатори са добре познати. Докато 20-2повечето йонизатори на пазара са изкуствени машини, то кристалните солни лампи са естествен продукт, който с течение на времето няма да се намали по размер, цвят или форма и няма да отслабне техният йонизиращ ефект. Кристалните солнилампи могат да бъдат поставени навсякъде, където искате качеството на въздуха да се подобри. С това ще създадете уютна среда и ще се насладите на красотата на природата. Поставете кристалната солна лампа в близост до компютъра си, за да намалите умората и вредното влияние на електромагнитното замърсяване около вас.20-5

20-11Можете да акцентирате и на други кътчета в дома си, а начините да постигнете оригинален резултат с кристалната сол зависят единствено и само от вашето въображение. С парчета кристали и няколко лампички можете да направите приказно осветление около ценни предмети или картини, а дори и да осветите дължината на коридор или стая с фина светлина. Натрупването на множество кристали в прозрачен съд с малки крушки, поставени между тях, би било много ефектно за масата в трапезарията или хола.

20-6

20-7Като цяло импровизацията с хималайска сол е безкрайна поради различните размери на кристалите и лесната им обработка. Можете да ги прилагате както и където си искате – като аранжировка, като стилен акцент, а защо не и като добавка към храната. Те винаги ще бъдат във ваша полза.

 

 

 

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си