Навигатор Home » Новини » ЛАГЕР Млади скаути почистват участък от крайбрежната ивица на река Дунав

ЛАГЕР Млади скаути почистват участък от крайбрежната ивица на река Дунав 

19-SKAUTI

Русе събира младежи, членове на скаутските клубове от цяла Източна България. Те ще участват в пролетен лагер в района на хижа „Приста“, информира Теодор Пеев – клубен водач на морски скаутски клуб „Приста-скаут“ Русе. Освен да се забавляват със спортни игри и занимания на открито, младежите организират и акция за почистване на района. Хижа „Приста“ е разположена в Западен парк „Приста”, на 6 км от Русе до пътя за гр. Бяла, в акациева гора, и само на 300 м от река Дунав.

„Организацията на българските скаути“ предвижда да извърши почистване на цялата крайбрежна ивица от намиращия се в района хотел „Рига“ до понтоните за пасажерските кораби. Очакваме да се включат близо 50 юноши, сред които и по-малките от групата“, информираха организаторите

Клуб „Приста-скаут“ – Русе е единствената за България организация 19-Skauti-2пълноправен член на Световната организация на скаутското движение (World Organization of the Scout Movement, или WOSM). Мисията на скаутството е да допринася за образоването и духовното израстване на младите хора. Проектът дава положителни резултати с редица спортни и екологични акции, реализирани от членовете на клуба.

Добавете коментар