КСБ и община Видин ще си сътрудничат в областта на градоустройството и общоустройственото планиране

0

Кметът на Видин Цветан Ценков, изпълнителният директор на Камарата на строителите в България Валентин Николов и председателят на Областното представителство на камарата във Видин Орлин Бишков подписаха споразумение за сътрудничество, съобщиха от пресцентъра на общината.

С този документ страните обединяват усилията си в цялостния процес по градоустройствено и общоустройствено планиране, подготовка и строителство на обществено значими и инфраструктурни обекти на територията на община Видин.

В споразумението е предвидено участие на експертно ниво в работни групи, комисии и съвети по устройствено планиране, инвестиционното проектиране и разрешаване на строителството на обществено значими и инфраструктурни обекти, консултативни функции на територията на общината и др.

Освен това Камарата на строителите в България се ангажира при необходимост да участва със съвместни или самостоятелни екипи за наблюдение и консултиране в хода на строително-инвестиционния процес; да съдейства за осъществяване на посредничество с други професионални организации за постигане на качествени резултати и др.

Кметът Цветан Ценков изказа задоволството си от подписаното споразумение, като изрази надежда, че то ще бъде градивно и ползотворно.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си