Навигатор Home » Новини » Коя е любимата ви дестинация за ваканция?

Коя е любимата ви дестинация за ваканция? 

10-10-1

Инж. Светлана Николчева, зам.-председател на РК на КИИП:

В Лондон винаги откривам нещо ново

Не съм най-подходящият събеседник на тема почивки и ваканция, защото съм работохолик. Но, естествено, си имам предпочитана дестинация при любими хора. Вече съм планирала и съм организирала пътуването до там. Лондон е любимият ми град, той наистина е уникален и атмосферата му не може да се сравни с никой друг град по света. А и от десет години дъщеря ми жевее там, което го прави моя фаворит за почивка. Ходила съм многократно, познавам града, много неща съм разгледала, но има и още, и още…

Вече си имам и любими местенца, на които не пропускам да се върна при всяко следващо пътуване.

Например Британският музей в Лондон е такова място. Световната култура е събрана там, неслучайно е един от най-богатите и най-посещавани музеи в света. При всяко ходене го посещавам и винаги има какво още да видя. Няма да го пропусна и сега. Връщем се много заредена и щастлива след такава ваканция.

Инж. Кирил Кърлиев, РК на КИИП – Варна:

В куфара ще сложа книги, но не и професионална литература

И аз, и екипът, с който работя, ще намерим време за почивка. Дори вече е уредено. Почивката е нещо задължително. Ако човек не разпуска, постепенно губи работоспособност. Пред последните месеци работихме основно по промишлени обекти, по няколко многофамилни жилищни сгради, ремонти… Разнообразно, в определени периоди и напрегнато.

Фен съм на морето и тази година ще ходим в Гърция. А иначе за варненци е задължително в годината да имат по една почивка на планина, за да се смени климатът. Особено за децата това е много полезно, препоръчват го и лекарите. Харесва ми да съм в Родопите, най-вече в района на Чепеларе.

Мога да кажа за себе си, че съм книгоман. Чета всичко и по много – и книги, и списания. Но предпочитанията ми са към научната фантастика – кара ме да мисля и в същото време ме разтоварва. Драматичните четива не са особено за мен. Със сигурност обаче по време на отпуската няма да взема със себе си професионална литература. Искам наистина да си почина от работата.

Добавете коментар