16 C
Пловдив
четвъртък, април 25, 2024

Европейска седмица на градовете и регионите в Брюксел

„Нови предизвикателства за сближаването на Европа“ е мотото на Европейската седмица на градовете и регионите (#EURegionsWeek 2023), която се провежда в Брюксел. Това е най-голямата годишна проява, посветена на регионалната политика на ЕС. В 21-то издание на събитието са регистрирани близо 7000 участници, а в програмата са включени над 300 семинара, уъркшопове и други прояви.

Събитието се организира от Европейския комитет на регионите съвместно с Генералната дирекция „Регионална и селищна политика“ към Европейската комисия.

В рамките на четири дни градовете и регионите ще демонстрират капацитета си да създават растеж и работни места, да прилагат политиката на сближаване на Европейския съюз и да доказват значението на местното и регионалното ниво за доброто европейско управление.

На 10 и 11 октомври е предвиден дебат и одобрение на резолюция относно състоянието на градовете и регионите в ЕС, с участието на белгийския вицепремиер Пиер-Ив Дерман и председателя на испанския Конгрес и бивш член на Комитета на регионите Франсина Арменгол, както и презентация за текущата работа на Испанското председателство на Съвета.

На 12 октомври политиката на сближаване ще заеме челно място в дневния ред, като съвместното заседание на Европейския парламент и Европейския комитет на регионите ще се занимава с тази важна политика и събитие #CohesionAlliance, фокусирано върху „Поуките, извлечени от Фонда за устойчивост и възстановяване – запазване на базиран на място подход в рамките на политиката на сближаване“.

Related Articles

Фестивалът LUNAR преобразява най-красивите сгради, паркове и площади в София

В ход е подготовката на третото издание на форума В четири поредни вечери, между 9 и 12 май, артисти от цял свят ще разкажат истории,...

Готови са проектните задания за ремонт на два горнооряховски парка

След получени предложения от граждани вече са готови заданията за проектиране, във връзка с предстоящия ремонт на парковете „Христо Ботев“ и „Николай Панайотов“ в...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ