Консултантска компания предлага ръководство за безопасно организирани офиси

0

Бизнесът в страната дава индикации, че 71% от служителите ще се върнат към обичайната си работна среда след отшумяването на пандемията, но имат желание за реорганизация на пространството. Това предполага работодатели и собственици на сгради да се погрижат за безопасността на екипите с комплекс от мерки.

За улеснение на този процес, глобалната консултантска компания Cushman&Wakefield, чийто партньор за България е Forton, разработи специално ръководство. То дава насоки за процедурата на базата на натрупаната от компанията експертиза до момента. Към края на април тя е обезпечила връщането в офиса на служители и клиенти, работещи на обща площ от над 74 млн. кв. м по целия свят.

Ръководството е насочено към наематели и собственици на офис сгради и е разработено така, че да осигури безопасна среда за работа в офиса, като се спазва принципа на 2 метра дистанция. Включва набор от технически указания за проверка на системите и инсталациите в сградата, мерки за реорганизация на общите части на сградата и на отделните офиси, както и съвети как да се комуникира промяната със служителите.

Според консултантската компания технологиите ще навлизат все по-масирано в работния процес, а хибридният начин на работа (от различни работни пространства) ще се наложи като трайна тенденция.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си