Коли тръгват по сглобяем мост край Червен бряг

Въведено е ограничение за преминаване на тежкотоварни машини по съоръжението

0
Ремонтът на моста,свързващ с.Чомаковци с Червен бряг трябва да приключи до юли тази година.

Автомобили тръгват по сглобяем руски мост над река Искър при село Чомаковци. Разполагането на военното съоръжение се наложи заради друг пропаднал мост над река Искър, който отряза достъпа на шест населени места до Червен бряг.
Местните хора и членове на инициативния комитет за решаване на проблема са довобни, че поне частично тежкият транспортен казус е отстранен. Подчертаха обаче, че шофьорите трябва да пазят моста – именно минаването на тежкотоварни камиони срути старото железобетонно съоръжение, което сега трябва да се строи наново.
По временния път ще се пускат само превозни средства до 20 тона, с до 20 км/ч и трафикът ще се регулира със светофар. Общината ще осигури необходимите материали за зимно поддържане на моста и трасето до него.
От инициативния комитет призовават да бъде осигурен кран, който при рязко повишаване на нивото на Искър да може бързо да демонтира средната секция на моста. Местните жители изразяват и тревога, че работата по новия постоянен мост се бави и настояват проблемът да бъде решен окончателно.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си