Ще бъдат рехабилитирани 12 000 кв. м улична мрежа

Близо 350 000 лв. е заделила община Козлодуй за ремонт на улици и рехабилитация на общинската пътна мрежа през тази година. Средствата са заложени в годишната план-сметка на местната управа. Парите за асфалт са със 100 000 лв. повече от изразходваните през миналата година.

Предвижда се с тези средства да се рехабилитират 12 000 кв. м улична мрежа, като целта е да се отговори на потребностите на гражданите към остарялата пътна инфраструктура в общината.

В капиталовата програма на общината са заложени 45 000 лв. за обновяването на улица „Хаджи Димитър”. Проектирането и изграждането на стария пазар и парковата част в района ще погълне 145 хил. лв. Укрепването на улица „Царибродска” ще струва на бюджета 50 000 лв. от собствените средства. 175 хил. лв. са заложени за проектиране и ремонт на дворните пространства на детска градина „Мир“.

През годината предстои изграждане и на дългоочаквания паркинг срещу 17_Koz-2съда, чиято стойност е 40 000 лв. С това ще се облекчи задръстването от автомобили в района, твърдят от общинската администрация.

Сред дейностите, които ще се изпълняват през 2017 г., са и проектиране на ВиК мрежа в Крива бара, ремонти на улици в Гложене и Хърлец.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си