Само с едни щори можем да си подсигурим красив градски изглед по всяко време на денонощието

20-13

Вътрешните щори като елемент от обзавеждането отдавна не се вписват само в рамките на средство за предпазване от слънчевите лъчи и любопитните погледи. Функционалността и практичността им все повече се балансират с използването им като декоративно допълнение в интериора. Тъй като щорите заемат значителна част от пространството, спокойно с тяхна помощ можем да внесем изтънченост и оригиналност в дома. Само си представете колко е приятно да се събудите следобед и да видите блестящото нощно небе или пък кулата „Черкин“ в Лондон зад прозореца си! Водени от подобна идея, известна украинска компания се заема със задачата да надхвърли ограничения избор от модели на пазара и да създаде уникални „светещи“ завеси за прозорци. Дизайнерите демонстрират модерни щори, които са не просто практични, но и хвърлят естетска сянка в дома – когато са пуснати, създават илюзията за лъскав градски пейзаж през нощта. Щорите са направени като произведения на изкуството – грандиозен градски триптих, с който лесно може да се постигне вкъщи усещането за живот в мегаполиси като Лондон или Ню Йорк. Светлината се процежда през изрязани малки отвори в тъканта и така се създава илюзията, че прозорецът предлага изглед към блещукащите светлини на оживен нощен градски пейзаж.

20-6

През нощта пък се получава противоположният ефект – от външната страна можете да видите блестящия силует на града или на звездното небе.

20-14

Щорите могат да превърнат и самата стая в приказка, тъй като хвърлят красива сянка върху предметите в нея. Изображенията на мегаполисите, използвани от дизайнерите, имат високо ниво на дигитализация и съответстват на сто процента на съществуващите пейзажи. Картите на небосвода пък съвпадат на реалното положение на звездите в небето. Щорите са изработени от антистатични и прахоустойчиви материали с 0% светлопропускливост.

От задната страна са гладки и бели, за да могат да предпазват помещението от нагряване дори и при най-горещите слънчеви дни.

 

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си