Керамичните КОМИННИ системи на Schiedel – 30 ГОДИНИ гаранция за енергоефективност и пожаробезопасност

0

Нищо не може да се сравни с емоционалната привлекателност на живия огън у дома. За съжаление, все още у нас повечето сгради нямат истински комини, а въздуховоди и вентилации, които незапознатите наричат комини – изградени от „коминни тела“. Малко са фирмите, които монтират истински комини, а не вентилационни тела, за да могат хората да се насладят на жив огън в своето жилище. Освен да дава уют и топлина, отоплителната система трябва да бъде безопасна, енергоефективна – екологична, а това зависи от надеждността и тягата на коминната система.

Коминна система е съвсем различен продукт от вентилационната! Тъй наречените “коминни тела“, познати на българския пазар, всъщност са вентилационни. За да изпълняват функцията на коминни тела, трябва да отговарят на три основни характеристики:

  • да не пропускат киселинен кондензат, нито през фугите на свързване, нито през себе си;
  • да не се напукват или разпадат при нагряване и високи температури – опасност от пожар;
  • сечението – тягата на комина да е съобразена с уреда (печка, котел на пелети/ дърва/газ) – енергоефективност – екологичност.

Тъй наречените „коминни тела“ – НЕ ОТГОВАРЯТ НА НИТО ЕДНО ОТ ТЕЗИ УСЛОВИЯ!!!

Реално, почти няма сграда в България, с малки изключения, която да притежава пожаробезопасен и енергоефективен комин, а контрол от страна на държавата липсва. Например училището в гр. Карнобат изгоря непосредствено след основен ремонт.

Основна характеристика на комина е неговата енергийна ефективност и пожаробезопасност. Оптималната работа на печката, камината или котела е в пряка зависимост от тягата на комина. Когато коминът и уредът работят ефективно, горивният процес е пълен, КПД-то е високо, т.е. има по-пълно изгаряне и следователно по-малко вредни частици, изхвърлени в атмосферата. Воден именно от принципите за високо качество, енергоефективност и екологичност, европейският пазарен лидер Schiedel непрекъснато развива и подобрява продуктовата си гама от коминни системи. Компанията доставя на българския пазар всички видове комини, предназначени за отвеждане на изгорели газове от уреди, работещи с твърди, течни и газообразни горива, при високо и ниско налягане.

Schiedel предлага комбинирана система за вентилация /кухня, баня/ и за димоотвеждане.

Видове керамични системи

В България се доставят всички коминни системи, Schiedel системите Uni Plus, Multi и Klasik можете да намерите в търговската мрежа – складове за груби строителни материали на територията на държавата.

Керамиката, от която се произвеждат керамичните комини на Schiedel, е уникална – състои се от 5 вида различна глина. Това е техническа керамика, която не пропуска киселинен кондензат и издържа на много високи температури (над 1200 градуса по Целзий).

Schiedel има решения, както за еднофамилни жилищни сгради, така и за многофамилни, а също и за промишлени обекти.

Компанията оказва техническа помощ на проектанти, архитекти, ОВК инженери при избора и специфицирането на коминни системи. На марката Schiedel се доверяват едни от най-реномираните строителни компании като „Мират Груп“ и „Артекс Инженеринг“ АД, които монтират коминните системи в своите жилищни многоетажни обекти.

http://stroitelstvoimoti.com/schiedel

Специално разработената коминна система Schiedel MULTI дава възможност газовият котел да бъде монтиран на най-удобното място в съответното помещение, а не задължително на външна стена.

Коминните системи Schiedel се обслужват лесно и гарантират комфорт и сигурност при дългогодишна експлоатация.

Коминна система за двуетажна еднофамилна сграда струва колкото съвременен смартфон, но за разлика от него, има 30 години международна гаранция и гарантира пожаробезопастност и енергоефективност.

Цената е повече от конкурентна.

Коминна система за апартамент, например, е равна на цената на половин тон пелети. Инвестицията се възвръща за по-малко от 2 години.

Ние вярваме, че енергийноефективните сгради с високо качество на комини, печки – котли и вентилационни системи са по – добрите сгради.

www.schiedel.bg

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си