Навигатор Home » Интериор и Екстериор » Как да създадем лична релакс зона в семейното жилище

Как да създадем лична релакс зона в семейното жилище 

20-8

Едно ъгълче или ниша край прозореца могат да се превърнат в любимото ни място у дома

20-1„Моят дом е моята крепост“ или пък „home sweet home” – много изрази можем да подберем, за да изразим свързаността си с мястото, на което живеем. Какъвто и да е домът, колкото и да е голям или малък, всеки има своето любимо кътче в него. Понякога то се разкрива сякаш от само себе си още прекрачвайки прага на жилището. Друг път се изисква малко въображение и намеса, за да го създадем. Вложените уси      лия обаче си струват, защото оформят едно индивидуално пространство, което зарежда със спокойствие и хармония своя обитател. Ако сте новодомец или скоро ви предстои преместване или преустройство на жилището, не пропускайте възможността да обособите своя релакс зона. Колкото са хората, толкова са и вариантите за такова място.

20-720-9

20-6За да подберете правилно своя индивидуален храм у дома, дизайнерите дават следните практични съвети. Най-важно е да визуализирате себе си, любимите си дейности и предмети, да помислите кое е извор на вдъхновение и доволство, какво искате да виждате най-често, кое ви кара да се усмихвате. Сред отговорите ще откриете своя жокер за своята лична запазена територия.

Не е нужно да заделяте голямо пространство или да отнемате прекалено от полезната територияна дома, който делите със семейство или приятели, за да я оформите. Това 20-3може да е малко ъгълче у дома, което с подходящата мебел, осветление и декорация може да превърнем в истински зареждащо ни местенце. Огледайте пространството под стълбите, което досега смятахте за неизползваемо, вдигнете поглед към високите тавани в жилището или пък към скосяванията от тавана. Някъде там може би е вашият оазис. Аранжирайте го и го ползвайте с любов и благодарност за хармонията, която ви осигурява!20-2

 

Добавете коментар