Как да направим ремонт на баня без къртене на плочки?

Решението идва с DЕКО professional

0

Ако искате да обновите баня със стари, но здраво залепени плочки, можете да го направите без да ги къртите:

  1. ОБРАБОТКА НА ОСНОВАТА: Уверете се че няма подкожушени (отлепени от лепилото си) плочки. Обезмаслете плочките от остатъци от сапун, масла и други козметични продукти и нанесете на стените 1 слой DEKO professional контактен грунд за бетон с пясък.
  2. РЕПАРАЦИИ: Ако има липсващи парчета от плочки, липсващи цели плочки или други неравности над 5 mm, шпакловайте с DEKO professional Universal гъвкава шпакловка с вмъкване на мрежа от фибростъкло.
  3. ХИДРОИЗОЛАЦИЯ НА ПОДА: След засъхване на репарираните участъци, направете хидроизолация на пода, като започнете с поставянето на DЕКО professional Хидроизолационна лента във всички ъгли между стена и под, между стена и стена на височина 10 cm от пода, както и около отворите на каналите. Замажете мрежестите страни на лентата с хидроизолация. Нанесете слой Deko Professional HydroProtect гъвкава хидроизолация с дебелина 1-2 mm, вмъкнете стъклофибърна мрежа със застъпване по 10 cm между отделните парчета и изчакайте продукта да стегне. След около 3 часа нанесете втори слой така, че общата дебелина на хидроизолационния слой да е около 3 – 3,5 мм и мрежата да не се вижда.
  4. ЛЕПЕНЕ НА НОВИ ПЛОЧКИ: След около 3-4 часа започнeте лепенето на плочките по стените с DEKO professional DEKOFIX C2T. Фугирайте стените 4-8ч. след лепенето на плочките, а пода – след около 24 ч.

Съвети за ремонт от DEKO професионалиста

Винаги разбърквайте бои, лакове и грундове преди нанасяне. Хомогенизирането е задължително за осигуряване на равномерно разпределение на съставките вътре в продукта и консистентни цвят, съхнене и свойства след нанасяне.

Когато пребърквате бои или сухи смеси машинно, правете го на ниски обороти – около 300 об/сек. Това ще предотврати въвличането на твърде много въздух в продукта и образуване на мехурчета и шупли.

Работете при нормални стайни температури, от +10°С +35°С; това ще гарантира правилното съхнене и кристализация на продуктите, без пукнатини и свиване.

Когато работите с продукти на циментова основа като лепила за плочки, хидроизолации и шпакловки, задължително след хомогенизиране на продукта изчаквайте 5-10 минути и пребърквайте отново за 2-3 минути. Това се нарича „зреене“ и е необходимо технологично време за активация на съставките на сухите смеси, за достигане на максимални характеристики като устойчивост на удар, якост на залепване към основата и плочката, време за работа и други.

DEKO professional HydroProtect 

Двукомпонентна, гъвкава хидроизолация на циментова основа, покриваща структурни пукнатини до 1,0 mm и устойчивост на хидростатично налягане до 1,5 bar (15 метра воден стълб). Може да се полага на стари тераси, без да се разрушава съществуващата подова настилка (стари плочки, мозайка и други). Отличава се с висока UV устойчивост и осигурява антикарбонизационна и киселинна защита за хоризонтални и вертикални бетонови повърхности.

DEKO professional DekoFix C2T

Универсално лепило клас С2 T, подходящо за лепене на плочи от гранитогрес, естествен камък, фаянс и др. Подходящо за плочи с размер до 60 х 60сm., за вътрешно и външно приложение и при подово отопление. Лепене с висока якост върху хоризонтални и вертикални основи. DekoFix C2T е тиксотропно лепило, което позволява полагане на плочките вертикално, отгоре надолу, дори и голямоформатни, без използването на кръстчета. За неравни основи без предварително изравняване до 5mm; време за корекции: до 45 мин.

DEKO professional Контактен грунд с пясък

Акрилатен грунд с кварцов пясък, използван за подобряване на сцеплението на основата с последващото покритие с мазилки, шпакловки, лепила и др. или преди полагане на нови фаянсови и теракотни плочки върху стари керамични или боядисани основи /плочка върху плочка/. Продуктът не съдържа разтворители, готов е за употреба без разреждане и изсъхва напълно за 24ч. при нормални условия (23°С, 65% H.R.)

DEKO professional Universal

Смес на циментова основа със стъклени фибри за лепене и шпакловане с вмъкване на армираща мрежа на панели от EPS, XPS и др. за вътрешни и външни комбинирани топлоизолационни системи. Продуктът се отличава с висока якост на сцепление с бетонни повърхности и висока устойчивост на удар.

DEKO professional стъклофибърна алкалоустойчива мрежа

Мрежа от стъклени нишки с отлична устойчивост в алкална среда, негорима. За армиране на шпакловъчния слой на топлоизолационната система DEKOTHERM®.

DEKO professional хидроизолационна лента

Еластична хидроизолационна лента за водоплътно запечатване на ъгли и активни фуги в системи за хидроизолация.

Предназначена за съединителни, разширителни, ъглови и други фуги под различни видове облицовки. Устойчива на пробиване, скъсване и стареене. Прилага се върху стени, подове, балкони, тераси, покриви и др. на открито и закрито. Лентата е водонепропусклива, високоеластична, лесна за поставяне и разграфена през 1 m.

Научете повече за хидроизолационните решения с марка DEKO professional тук: https://www.orgachim.bg/produkt-kategoriya/za-stroitelstvoto

Разгледайте цялата гама специализирани лепила за плочки с марката DEKO professional тук: https://www.orgachim.bg/produkt-kategoriya/za-stroitelstvoto

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си