КАБ организира дискусия за съдбата на Националната детска болница

0

Камарата на архитектите в България организира дискусия каква Национална детска болница (не)искаме в България – какво поръчва Министерството на здравеопазването и каква трябва да е сградата, за да създаде най-добрите условия за лечение и възстановяване на българските деца.

Архитектурната колегия възразява остро срещу обществената поръчка за довършването на 12-етажния груб строеж, изоставен преди 40 години. Сградата е незаконна, което прави и обществената поръчка незаконна. Тя не отговаря на съвременните изисквания и, още по-лошо, ще бъде опасна за децата и лекарите, се казва в прессъобщение на организацията до медиите.

КАБ обжалва обществената поръчка пред Върховния административен съд. Делото във ВАС е насрочено за 11 ноември.

Архитекти, инженери и конструктори ще представят аргументите на камарата за спиране на обществената поръчка – правен анализ защо сградата е незаконна, технически анализ защо сградата ще бъде опасна. Ще опишат тенденциите и изискванията при строителството на нови болници.

Утвърдени имена в педиатричната помощ ще изложат аргументите на лекарите за строителството на нова болница с високи стандарти и технологични иновации.

Поканени са и представители на Инициативния комитет за създаването на Национална детска болница.

Дискусията ще се проведе на 7 ноември 2019 г. (четвъртък) от 14.00 часа в зала „Проджект лаб“,

София, бул. „Мария Луиза“ 58.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си