Историческият музей с обогатена основна експозиция

0

РАЗЛОГ

Николай АНТОНОВ

Историческият музей в Разлог ще обнови една от основните си експозиции и ще отрази по нов начин миналото на града от самото му създаване, съобщиха от общината. Основна идея на експозицията е да се проследи стопанския, културен и обществен живот на населението през тези периоди. Изложбата ще бъде открита за празника на град Разлог през месец октомври.
Предвижда се да бъдат експонирани малко известни снимки, писмени и веществени материали за израстването на града през годините на Възраждането. През епохата градът се оформя като околийски център и e единственото населено място в района до 1925 г., което сменя старото си име от Мехомия на Разлог.
Проектът „Нова визия на изложбата за Разлог” е одобрен от експертна комисия на Министерството на културата през месец май, уточниха от общината. Договорът, подписан между министъра на културата Боил Банов и директора на Исторически музей – Разлог Христина Манова, е на стойност 4100 лв. Със средствата ще се изработят и табла с информация на български и английски език. Това е трети проект, спечелен в последните две години от Историческия музей в Разлог, финансиран от Министерство на културата и съфинансиран от община Разлог.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си