Навигатор Home » Интериор и Екстериор » Испански дизайнер си направи „градско скривалище“ под мост във Валенсия

Испански дизайнер си направи „градско скривалище“ под мост във Валенсия 

20-14

Офисът е изграден от дървена плоскост, която играе ролята на бюро, стол и няколко етажерки

20-13Фернандо Абеланас e дизайнер, който живее и работи във Валенсия. Той създава нещо наистина уникално – артстудио, монтирано под мост в родния му град. Показвайки невероятно въображение и способността да произвежда всичко, което съзнанието му ражда, Абеланас търси уединение на по-закътано място. Оказва се, че за него шумът от преминаващите коли е далеч по-приемлив, отколкото хорската глъчка. Затова решава да си построи „градско скривалище“ именно под моста. Използва бетонната основа на съоръжението като скелет. С помощта на ръчна манивела той придвижва платформа, която го транспортира до студиото му, висящо във въздуха.

20-920-1

20-11Офисът е направен от дървена плоскост, която играе ролята на бюро, стол и няколко етажерки. Малкото на брой мебели са прикрепени към основата на моста и създават впечатление, че офисът виси във въздуха. Реално той се намира на около 5 м над земята, което е принудило дизайнера да изработи и съоръжение, за да може да стига до работното си място. То представлява специална платформа, която се движи по метални релси. В статично положение тя играе ролята на под и дори на легло.

20-320-10

20-4За да си създаде уютна атмосфера, Фернандо декорира бетонните стени с вдъхновяващи снимки, няколко саксии с цветя и други артистични акценти. Целта на дизайнера е да остане изолиран от градската шумотевица, но в същото време да е близо до дома си. Той признава, че това невероятно място винаги му навява приятни спомени от детството, когато се е крил под масата или в шкафа. Засега Абеланас предпочита да не разкрива точното местоположение на студиото си, тъй като се надява да остане непокътнато колкото е възможно по-дълго, без някой да го разграби или властите да го премахнат.

20-820-7

Добавете коментар