Интериорни решения според фън шуй

Съвети за избор на декорация и цветове за хармонични домове и офиси

0
340

Началото на годината е естествен период, в който ни се иска да заложим положителни програми за всички аспекти от живота, включително и за просперитет в дома и офиса. Специалисти по фън шуй съветват, че можем да постигнем много ако правилно подберем цветовете и елементите на картините и предметите за декорация. Всички те допринасят за цялостния енергиен поток и усещане за пространство. Влиянието им се базира на въздействието на различните елементи върху средата и обитателите и енергийните честоти, които популяризират.

Затова, когато подбираме предмети за декорация е добре да ги съобразим с един от петте елемента на фън шуй. Така можем да засилим влиянието на дадения елемент край нас или съответно да го неутрализираме с негов противоположен елемент.

Например предмети от дърво или картини с горски пейзажи, планински хижи и други подобни отразяват дървения елемент. Кафяво и зелено като акценти на интериора също подсилват елемента дърво. Според Фън Шуй това са цветове на просперитет и подмладяване.

Картини с водни пейзажи, реки, водопади, езера или аксесоари с подобна визия, изобразяват елемента на водата. Цветовете синьо или аква в интериора също подсилват елемента вода. Те са свързани с спокойствие и мир.

                     

                           

 

Камина, свещи, декоративни лампи или други „огнени“ предмети, както и картини в червено, оранжево или лилаво носят влиянието на елемента на огъня. Той е символ на радост, страст и топлина, но носи и напрежение.

 

Растения и кристали в интериора засилват елемента на земята. Земните елементи са свързани със стабилност, издръжливост и устойчивост.

                         

Монети, сребърни орнаменти, макети на коли като декорация се свързват с елемента метал. Акценти в черно, бяло, сиво и металик също укрепват елемента метал. А той се свързва с енергия, задвижване продуктивност, рационалност .