Интензивен трафик и засилени проверки за нарушения по пътищата на старта на трите почивни дни

0

Засилени проверки за нарушения на правилата за движение по пътищата започват от днес до 23 септември. Пътната полиция ще следи освен за спазване на правилата за движение така и за употреба на алкохол, наркотици и упойващи вещества, също и за ограниченията на скоростта.

Днес акцентът е върху изхода от столицата, подсигурени са всички входно-изходни магистрали с патрули на Отдел „Пътна полиция“. На 23-ти също ще има засилено присъствие на полицейски служители, които ще подпомагат движението.

Интензивен трафик има и на ГКПП Лесово във връзка с ремонтни дейности, информират от АПИ. На границата с Република Сърбия, Република Северна Македония и Румъния трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

Във връзка с ремонтно строителни дейности на ГКПП Златарево до 14.10.2019 г. движението през пункта ще бъде затруднено. На границата с Република Гърция трафикът е интензивен на изход за товарни и леки автомобили.

Ограничено движение

В петък, последният работен ден преди трите почивни, от 16 ч. до 20 ч. ще бъде ограничено движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътища, съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“. Целта е повишаване на безопасността и увеличаване на пропускателната способност на инфраструктурата.

Междувременно на АМ „Хемус“ продължават ремонтно-възставителните работи на съоръжението при 19-ти км /виадукт „Потоп“/ и 36-ти км /виадукт „Коренишки дол“/, както и на тръбата за София на тунел „Витиня“. На мостовете се извършва ремонт на пътната част и стълбовете.

За улеснение на пътуващите от петък в отсечките с ремонт на автомагистралата ще има две ленти за пътуващите за Варна и една за София, а в понеделник съответно две за София и една за Варна. В пиковите часове, когато много хора тръгват на път, е възможно по-бавно предвижване от интензивния трафик, но строителните дейности трябва да се извършат, за да се кара по съоръженията безопасно и удобно. Алтернативен маршрут на АМ „Хемус“ в посока Монтана и Видин е проходът „Петрохан“ и Искърското дефиле, а в посока Варна – път I-1 София – Ботевград.

За улеснение на трафика през Владая и повишаване на пътната безопасност на 23 септември ще има две ленти за влизащите в София по път I-1 (Е-79) София – Перник. По този начин пристигащите в столицата шофьори ще могат да пътуват по-удобно и безопасно. Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е АМ „Струма“.

Промяна и в движението на столичното Околовръстно шосе в петък през нощта

От 23.00 часа на 20.09.2019 г. до 05.00 часа на 21.09.2019 г. се забраня влизането на пътни превозни средства по централното северно и южно пътно платно на столичния околовръстен път в участъка от бул. „Александър Малинов“ до бензиностанцията там, съобщиха от Столичната община. Движението на пътните превозни средства ще се извършва в локалните пътни платна в същия участък.

От 23.00 часа на 21.09.2019 г. до 05.00 часа на 22.09.2019 г. се забранява влизането на пътни превозни средства по централното северно пътно платно на столичния околовръстен път в участъка от бензиностанцията там до бул. „България“. Движението ще се извършва в северното локално пътно платно в същия участък.

От 23.00 часа на 22.09.2019 г. до 05.00 часа на 23.09.2019 г. се забранява влизането на пътни превозни средства по централното южно пътно платно на шосето в участъка от бул. „България“ до бензиностанцията на Околовръстното шосе. Движението на превозните средства ще се извършва в локалното южно пътно платно в същия участък.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си