Инж. Цветослав Павлов, управител на PM Project Management LTD: Интелигентният дизайн и изключителното внимание към детайла създават перфектната комбинация от лукс и стил, пространство и светлина в „Kamenitza Residences“

0

– Инж. Павлов, вие сте част от екипа, който стои зад един от най-иновативните проекти в Пловдив – „Kamenitza Park“, част от който е „Kamenitza Rezidences”. Каква е личната Ви мотивация и къде се крие професионалното предизвикателство?

– „Kamenitza Residences“ е сграда, която се отличава с характерно местоположение, мащабен замисъл и оригинални решения. Всяка от тези особености сама по себе си е предизвикателство за реализирането й.

– Кое е отличителното и иновативно в този проект?

– „Kamenitza Residences“ се намира в сърцето на град Пловдив и предлага бутикова селекция от апартаменти с 1, 2, 3 или 4 спални. Луксозният комплекс предлага жилища от най-висок клас, които със своите многобройни удобства предоставят ненадминато усещане за лукс и стил и в същото време прекрасно хармонират с богатата история и култура на Пловдив. На разположение на обитателите ще бъдат просторен закрит басейн, луксозен СПА център, множество магазини, ресторанти, кафенета, детски център и др. търговски обекти, така че всичко необходимо за спокоен и здравословен начин на живот да бъде на крачка от дома. Интелигентният дизайн и изключителното внимание към детайла създават перфектната комбинация от лукс и стил, пространство и светлина в „Kamenitza Residences“. Изключително пропорционални и осветени с естествена светлина, апартаментите предполагат изключителен комфорт и високо качество на живот. Просторни стаи с правилни форми, осигуряваща пълна свобода при обзавеждането на апартамента. Светлата височина на апартаментите е 2,93 м. Високите прозорци осигуряват изобилие от естествена светлина в отлично разпределеното жилищно пространство. Всеки апартамент разполага с балкон, тераса или собствена покривна градина.

За живущите в „Kamenitza Residences“ ще бъде осигурено професионално управление и поддръжка на общите части от висококвалифицирани специалисти. За допълнително удобство на живущите в комплекса ще бъде осигурено и голямо разнообразие от допълнителни услуги при поискване (като почистване на дома, гледане на деца, дребни ремонти в апартамента, трансфери до летище, грижа за домашни любимци и др.).

„Kamenitza Residences“ ще предлага комфорт от ново поколение. Основните технологични решения, предвидени в проекта, са:

 • Система за пресен въздух HOVAL Vent, рекуперира топлина, студ и влага (поддържа хигиенни норми)
 • Вентилирана каменна фасада от врачански варовик
 • Асансьори висок клас на фирма KONE
 • Алуминиева дограма висок клас фирма Schüco Germany
 • Предварително окабеляване за умен дом
 • Контрол на достъп
 • Система за омекотяване на водата
 • Сензори против наводнения в жилищата
 • Оптична интернет връзка
 • Централно отопление
 • Видео интерком.

– Какъв е пътят от инвестиционното намерение до реализацията на комплекса и какво е мястото на Pm Project Management в него?

– За постигането на добри резултати и ясно поемане на отговорностите е необходимо цялостното управление на процесите – от инвестиционното намерение до реализиране на проекта. На база опита на фирма PM Project Management и изградения екип от специалисти, е предоставен цялостен пакет от консултантски услуги, необходими за пълното реализиране на проекта. Разработени са схеми и общ план на проекта според изискванията на инвеститора. На тази база са планирани и ресурсите, които ще се изразходват. Направена е експертна консултация при стартирането на проекта. Проучвани и анализирани са различни методи за строителство. В процеса на проектиране е наложително професионално управление във всички фази. Предоставено е компетентно становище за съответствието на проектните разработки – идейна, техническа, работна. Проучено е състоянието на пазара, новостите, технологиите и водещи фирми. По време на строителните работи PM Project Management ангажира на място своите инженери и осигурява тяхното постоянно присъствие на обекта. Нашият екип действа като представител на инвеститора, като провежда качествен контрол, консултира и регистрира хода на строително-монтажните работи, следи за изпълнението на мерките за безопасност на обекта и опазването на околната среда. В заключителната фаза на реализацията на проекта се грижим за финалните щрихи, като отделяме внимание на всеки детайл, подпомагаме строителния надзор при изготвянето на необходимата документация, запознаваме инвеститора с технологичното оборудване и инструкциите за експлоатация. И крайният резултат от добре управлявания проект е успешно реализираната сграда.

Само на натрупан опит и български модел на работа ли разчитате или имате чуждестранно ноу хау за строителството на комплекс в премиум сегмента?

– В проектирането на комплекса са вложени най-високите изисквания за устойчивост, среда и комфорт на обитаване. Богатият ни опит включващ разнородни проекти на територията на Централна и Източна Европа, както и съвместната работа по множество проекти с колегите в Обединеното кралство ни дава широк поглед и възможност да прилагаме последните принципи и тенденции в проектирането. Всичко научено ни помогна да постигнем максимално добра интеграция на комплекса в градската среда, както и отлични условия за живот на обитателите.

– Какво показват вашите анализи на пазара на имоти в Пловдив, в каква посока се развива? Къде се позиционира „Kamenitza Park“ в него и за какъв клас клиенти е атрактивен?

– Нашите анализи показаха, че Пловдив има нужда от жилищен проект, позициониран в премиум сегмента, с използване на най-съвременните материали, системи и решения при строителството и проект, при който целта е създаването на мултифункционална градска среда с фокус върху високото качество на живот, комфорта и удобствата на обитателите. Отчитайки съвременните социално – градоустройствени тенденции, както и наложените от имотния пазар по-високи изисквания за комфорт на обитаване, проектът предлага реализирането на крайния продукт не само като самостоятелна единица, а като част от един общ градоустройствен организъм. Озеленяването, зоните за отдих и комуникация, водните атракции и сенчестите места в горещия летен ден са едни от основните привилегии, до които ще имат възможност да се докоснат жителите на комплекса.

– Строите на емблематично за града място – бившата пивоварна „Каменица“. Този факт натоварва ли Ви с допълнителни очаквания от пловдивчани и ще успеете ли да ги изненадате позитивно с крайния резултат?

– Едно от основните предизвикателства пред инвеститора беше изборът на най-подходящата концепция за развитие на проекта. От самото начало подходихме с огромна отговорност към локацията и към духа на мястото, наситено с толкова много история и място, на което от 1881г. се произвежда първата бира на България.

Архитектурната визия на проекта беше много важна задача както за проектантите, така и за инвеститора. Имотът с неговата история и местоположение позволява да се търси по – монументално решение. Затова се насочихме към съвременен прочит на неокласицизъм – класически стил архитектура в съчетание със съвременни материали и изисквания за комфортно обитаване.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си