Ренета Стоянова е родена на 4 октомври в Гълъбово (обл. Стара Загора). От дете мечтае да се занимава с моден дизайн. Страст и хоби и досега са й рисуването, handmade products и музиката. Родителите й я подготвят за юрист от малка, но това е последното нещо, с което тя иска да се занимава. В годината на кандидатгимназиалните изпити се записва тайно на изпити по рисуване за паралелка „Моден дизайн“, но поради стеклите се обстоятелства не стига до изпита. Налага се да завърши специалност „Мениджмънт на дребен и среден бизнес“ в родния си град. През 2001 г. кандидатства и е приета в Лесотехническия университет, специалност „Дървообработване и производство на мебели“. През 2005 г. завършва бакалавърска степен и специализира задочно „Производство на мебели“. Паралелно с обучението си работи в няколко мебелни фирми, занимаващи се както с производство на корпусна мебел, така и с маркетинг на италиански мебели и осветление. През 2008-а регистрира свое име REJIN, с което работи и досега.

Всеки проект е запечатан в съзнанието ми до най-малката подробност, което се постига с педантизъм към детайла

– Защо избрахте да се реализирате в България?

– Защото прекалено обичам страната си, а и е въпрос на приоритети. Родена съм тук, избрах български университет, работих в български фирми и напук на разрастващата се икономическа криза през 2008 г. реших да изляза на пазара. Исках да докажа на себе си най-вече, че работа има и ще има в България, та дори и във време на финансово сътресение в държавата (когато 70% от бизнеса преустанови дейността си), стига да знаеш как и къде да я търсиш. Радвам се, че в нашия бранш се увеличава броят на колегите с всяка изминала година. Това говори, че има търсене и предлагане. За мен е радващо, че все повече хора се интересуват от интериорен дизайн като услуга, и това, разбира се, се дължи на високото качество, което предлагат българските студия за дизайн.

– Какви са трудностите, с които се сблъсквате във Вашата работа?

– Трудностите във всеки бизнес са от материален характер. Особено когато работиш с няколко екипа по един проект. Работата ми е свързана не само с проектиране на пространства и производство на мебели, а и с контрол и менажиране на проекти, което само по себе си означава, че се налага да съм буферът заради една-единствена цел – качество без компромис. Дейността ми е уникално интересна и разнообразна и я върша с удоволствие, което по-скоро я превръща в хоби и ме кара да съм жадна за все по-нови и интересни пространства. Живея с проектите си и те с мен! Всеки един от тях е запечатан в съзнанието ми до най-малката подробност, а това се постига с педантизъм към детайла. Когато възникнат трудности, а те са неизбежни, честно казано, се радвам, защото това кара мозъкът ми да работи на друга честота. Проблемите по-скоро ги приемам като предизвикателства, а не като трудност. За мен ако няма затруднения в една работа, значи, че нещо наистина не е наред.

– В каква обществена кауза във Вашия град бихте се включили?

– Във всяка една, която е по силите ми да изпълня. Бих застанала зад всяка обществена кауза и не само в града, в който съм родена, или в този, в който живея и отглеждам детето си. Участието ни в инициативи говори за нас като гражданско общество, респективно силно или слабо е то.

Имам афинитет към теми, свързани с най-малките и най-възрастните хора. Именно те имат най-голяма нужда от нас, работещото звено. Иска ми се да не бъдем добри само преди големи християнски празници. Има толкова много неправителствени организации, който работят целогодишно по безброй каузи, сред които „Подари…“, „Посещавай…“, „Зарадвай…“, „Стани…“, и още много, много такива. Всички те водят до най-голямата награда – УСМИВКАТА на нечие лице! Искрено се надявам и ще съм много щастлива, ако мога на повече подрастващи да предам опита си и да успявам да ги мотивирам, защото всеки задължително трябва да преследва мечтите си и заслужава да се развива.


ПРОЕКТИ


7-4

7-1 7-2 7-3

7-5  7-6


ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си