13 C
Пловдив
четвъртък, април 25, 2024

Инж.Миков от „ГБС Инфраструктурно строителство“ с приз „Инженер на годината“ 2022 на ББК „Пътища“

Бългapcĸa бpaншoвa ĸaмapa „Πътищa“ отличи инж. Милчо Миков, директор „Строителни обекти“ в „ГБС Инфраструктурно строителство“ АД, с приза „Инженер на годината 2022“.

Наградата се присъжда за четвърта поредна година и е за конкретни постижения и принос в пътното дело, за успешно изпълнени проекти под ръководството на носителя на приза. А изборът се извършва след колективно обсъждане на номинациите и завършва с решение на Управителния съвет на Камарата.

Инж. Миков е награден за проекта „Изграждане на Софийски околовръстен път в участъка от пътен възел „Цариградско шосе“ до пътен възел „Младост“ от км 35+260 до км 41+340.

Проектът е от голямо обществено и национално значение, тъй като спомага за извеждане на транзитния трафик от София. Осъществява и връзка между автомагистралите „Струма“ и „Тракия“ и подобрява маршрута на транспортните потоци в посока пристанище Бургас, Сърбия, Северна Македония, Турция и Гърция, посочват от Камарата.

Related Articles

Издадено е разрешение за реконструкция на Националния студентски дом в София

Главния архитект на Столична община е издал разрешение за строеж, за консервационно - реставрационни работи, основен ремонт, реконструкция, прилагане на мерки за енергийна ефективност...

Готови са проектните задания за ремонт на два горнооряховски парка

След получени предложения от граждани вече са готови заданията за проектиране, във връзка с предстоящия ремонт на парковете „Христо Ботев“ и „Николай Панайотов“ в...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ