Навигатор Home » Архитектура » Инж. Марина Ангелова, дизайнер:  У нас има неограничени възможности и всичко зависи от хората, а не от държавата 

Инж. Марина Ангелова, дизайнер:  У нас има неограничени възможности и всичко зависи от хората, а не от държавата  

Марина Ангелова е родена през 1990 г. във Варна. 
Завършва основното си образование в природо-математическа гимназия с профил биология и немски език. Висшето получава в Техническия университет - Варна, специалност „Инженерен дизайн”, бакалавърска степен. През 2015 г. завършва инженерен дизайн в София, с магистърска програма „Дизайн на рекламни продукти“. По време на следването си работи в студио за интериорен дизайн, по-късно, след дипломирането, се връща в родния си град и започва да се занимава с интериорен дизайн на свободна практика.
Работила е като проектант на мебели, занимава се с реновиране на стари вещи и трансформацията им в уникални продукти за бита.

Предизвикателство за мен е изкуството на старите български майстори, към което изпитвам и носталгия

– Защо избрахте да се реализирате в България?

– Защото вярвам, че тук има неограничени възможности в определени сфери и че всичко зависи от хората, а не от държавата. Смятам, че ако младите и образовани хора остават тук, България може да се промени в една страхотна насока! Всеки се стреми да направи „вкъщи” най-доброто място за живеене! Вкъщи е само едно място – тук!

Моят интерес към дизайна, и по-точно към интериорния дизайн беше като любов от пръв поглед. Бях втори клас, когато родителите ми строяха нова къща – нашия дом. Един ден попаднах на списание „Наш Дом“, още помня страниците, сякаш бях в друг свят и посещавах различни по стил домове.

– Какви са трудностите, с които се сблъсквате във Вашата работа?

– Моята работа се доближава много до изкуството, а то невинаги е разбирано от всички. Има хора, които оценяват красивото и дребните детайли, и други, които не виждат същественото дори и в най-модерните технологии. В глобалния свят с навлизането на модерните технологии хората имат различни виждания за модерното в живота и искат животът им да бъде свръхмодерен. Затова моята работа е задоволяване на всяко желание на клиента, затова трябва да следя тенденциите и да дам своя принос за желанията на моите нови клиенти. Като млад човек съм отворена към новаторството и интересът ми към тази професия се засилва от ден на ден. Предизвикателства са ми не само хората с най-актуални виждания, а връщане към прованса, рустик-романтиката… Изпитвам известна носталгия към изкуството на старите български майстори.

– В каква обществена кауза във Вашия град бихте се включили?

– Освен дизайнер, работя и като учител в обществена детска градина. Интересът ми към тази професия предизвика детското любопитство за света, който малките откриват.

По професия аз съм интериорен дизайнер и за да обясня на едно дете какво представлява тази професия, аз навлизам в неговия необхватен свят. Интериорният дизайнер е вълшебникът, който превръща къщата в дом като от приказките.

Като главен герой в тази приказка и като човек на изкуството намирам място и в детския свят. Моята мотивация са децата и затова бих се включила в обществена кауза, пряко свързана с децата във Варна. Разработването и изграждането на модерни и устойчиви комбинирани детски площадки, физкултурни салони, детски градини и училища и тяхното обзавеждане са смислени каузи. Защото децата са нашето бъдеще!


ПРОЕКТИ


7-chasten-imot-Varna7-varna

Частен имот, Варна


7-Sofiq 7-Sofiq27-chasten-imot-Sofiq

Частен имот, София


7-dg17-dg3

7-dg2

Детска градина


7-unnamed-47-unnamed2  7-unnamed7-3

Крайбрежно заведение


 

Добавете коментар